Bij het zoeken naar een recept in mijn telefoon stuitte ik op een foto van een aardappelgerecht uit het midden oosten
Aangezien ik er geen gerecht van had ben ik het internet gaan afstruinen.
Daar stuitte ik ook op een aardappelgerecht uit Italië.
Het mooie is dat het gerecht uit het midden oosten een schijf is en uit Italië een bal
Ze zijn beiden gemaakt van aardappelpuree maar uiteraard met andere kruiden.
En zo heb ik er mijn eigen draai aangegeven.
~ ~ Aardappelballen gevuld met gehakt en spinazie ~ ~
gerecht voor 4 personen
Neem er de tijd voor, je bent er ongeveer uurtje aan kwijt inclusief wachttijd
Ingrediënten:
+/- 10 aardappelen
2 grote eieren
100 g gehakt
1 sjalotje fijngesneden
1 teentje knoflook gehakt
klein plukje spinazie fijngesneden
2 takjes verse peterselie
Paneermeel
Bloem
peper en zout
gehaktkruiden
paprikapoeder
Bereidingswijze:
* Aardappelen schillen en snijd ze in kleinere stukken
Kook ze in circa 15 minuten tot ze gaar zijn.
Laat het afkoelen
* Bak het gehakt rul samen met het sjalotje, de knoflook
voeg de spinazie toe.
kruid het met de gehaktkruiden, cayennepeper, paprikapoeder, zout en peper
* Inmiddels zijn de aardappels wel ongeveer afgekoeld nu kun je het fijnstampen,
doe er een ei door en kruid het met peper en zout.
Het moet een stevige massa zijn.
Laat het even in de koelkast opstijven voor een half uurtje.
* Snijd de peterselie fijn en voeg dat bij het gehakt en de spinazie
* Zet drie borden klaar
1 met bloem 2de met ei en de 3de met paneermeel
* Met natte handen neem je een bol aardappelpuree druk er een lepel gehakt-spinaziemengsel in
zodat het in het midden van de bal komt,
rol het tot een mooie bal, maak alle ballen op deze manier
* Haal nu de ballen eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de paneermeel
Dan nog 1 keer door het ei en de paneermeel, zo krijg je een lekker knapperige korst
* Bak de ballen mooi bruin in een frituurpan
of in een pan met een goeie laag olie zodat de ballen onder staan
Eet het bijvoorbeeld met Fatoush sa;lade
Klik hier voor de
Reactie plaatsen
Reacties