Van alles wat ik nog in huis had, heb ik deze heerlijke maaltijd mee gemaakt.
Ik zou zeggen geniet ervan . . . .
~ ~ ~ Romige tagliatelle met courgette ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 30 minuten
Wat heb je nodig:
2 Courgettes
goeie scheut olijfolie
500 g tagliatelle
1 citroen
100 gram geraspte kaas bijvoorbeeld Pecorino of Parmezaan
250 g Ricotta
300 g kipfilet
200 g cherrytomaatjes gehalveerd
1 el gedroogde oregano
Wat ga je doen:
* Snijd de kipfilet in reepjes, bak ze in olijfolie op middelvuur goudbruin en gaar.
* Probeer per courgettes in circa 8 plakken te snijden in de lengte.
Het is lastig anders de courgette eerst door de helft snijden.
Gril de plakken op de grillpan tot ze mooie strepen hebben , hou ze apart onder aluminiumfolie.
* Kook de tagliatelle zoals op de verpakking vermeld staat.
Giet de tagliatelle af maar vang minimaal 150 gram kookvocht op
* Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
* Doe de Ricotta in een schaal,
voeg de citroensap, -rasp, oregano toe en de helft van de geraspte kaas.
roer het geheel tot het een romige substantie is.
Voeg wat kookvocht toe tot het een mooie saus wordt.
Let op: Ricotta heeft de neiging dikker te worden zodra er warme ingrediënten bijgevoegd wordt,
blijf dan kookvocht toevoegen tot het de juiste dikte van een saus heeft.
Strooi er peper en zout naar smaak toe.
Roer de kip door de pasta en voeg de saus er bij roer het geheel goed door
Snijd de tomaatjes door de helft .
Schep de pasta op de borden leg er wat gehalveerde tomaatjes op en schik de courgette daar bovenop
Strooi nog wat geraspte kaas over en geniet van deze heerlijke romige Tagliatelle.
Dit recept is een beetje van Albert Heijn en een beetje van mezelf
Ook een lekker gerecht
Reactie plaatsen
Reacties