Van alles wat ik nog in huis had, heb ik deze heerlijke maaltijd mee gemaakt.

 

Ik zou zeggen geniet ervan . . . .

~ ~ ~ Romige tagliatelle met courgette ~ ~ ~ 

 

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Bereidingstijd circa 30 minuten 

 

Wat heb je nodig:

2 Courgettes 

goeie scheut olijfolie 

500 g tagliatelle 

1 citroen 

100 gram geraspte kaas bijvoorbeeld Pecorino of Parmezaan

250 g Ricotta 

300 g kipfilet 

200 g cherrytomaatjes gehalveerd 

1 el gedroogde oregano

 

Wat ga je doen: 

* Snijd de kipfilet in reepjes, bak ze in olijfolie op middelvuur goudbruin en gaar.

 

* Probeer per courgettes in circa 8 plakken te snijden in de lengte.

Het is lastig anders de courgette eerst door de helft snijden.

Gril de plakken op de grillpan tot ze mooie strepen hebben , hou ze apart onder aluminiumfolie.

 

* Kook de tagliatelle zoals op de verpakking vermeld staat.

Giet de tagliatelle af maar vang minimaal 150 gram kookvocht op 

 

* Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit. 

 

* Doe de Ricotta in een schaal,

voeg de citroensap, -rasp, oregano toe en de helft van de geraspte kaas.

roer het geheel tot het een romige substantie is. 

Voeg wat kookvocht toe tot het een mooie saus wordt.

Let op: Ricotta heeft de neiging dikker te worden zodra er warme ingrediënten bijgevoegd wordt,

blijf dan kookvocht toevoegen tot het de juiste dikte van een saus heeft.

Strooi er peper en zout naar smaak toe.

 

Roer de kip door de pasta en voeg de saus er bij roer het geheel goed door 

Snijd de tomaatjes door de helft . 

 

Schep de pasta op de borden leg er wat gehalveerde tomaatjes op en schik de courgette daar bovenop 

Strooi nog wat geraspte kaas over en geniet van deze heerlijke romige Tagliatelle. 

 

Dit recept is een beetje van Albert Heijn en een beetje van mezelf

 

 

Ook een lekker gerecht 

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.