oi oi oi het is net of er een engeltje over je . . . . .
Dat zeg je als een nagerechtje zoooo ontzettend lekker is..
Paar keer in de week zou ik wel een toetje willen eten.
Bijvoorbeeld een Trifle, een heel lekker receptje volgt
Een puntje cheesecake, daar heb ik natuurlijk ook een recept van
En een tongstrelende mouse zo kan ik deze lijst nog veel langer maken
Het maken van die nagerechtjes is niet zo erg , maar het is zo lastig om er dan niet van te eten.
En dan kan ik wel 4 dagen gaan sporten , nou daar heb ik geen tijd voor , , mmmm mijn sportleraar leest mee
Als kind was mijn lievelingsdessert Dame Blanche,
Bij de chinees waar we geregeld kwamen kreeg ik dan een ovaal schaaltje met drie bollen ijs,
in de lengte lagen aan beide kanten een halve banaan in de lengte doormidden gesneden een dot slagroom nog tussen de ijsbollen.
Warme chocoladesaus werd dan apart in een metalen sausschaaltje geserveerd en kon je zelf over je dessert schenken
Dat vond ik nou altijd een feestje, als ik er aan denk krijg ik er zo waar weer trek in.
Ik bedenk me toch net die sorbet coupes van vroeger,
in een grote coupe zaten 2 bollen ijs, vanille en of aardbeienijs vers fruit
overgoten met vruchtensaus en dan op de top nog een dot slagroom.
Wat ik ook altijd heel heel erg lekker vind is een crème brûlée
oh daar kan ik ook zo van genieten , jammer dat het vaak zo klein is.
Krijgen jullie al trek van al dat lekkers ?
Dit onderstaande nagerechtje is dus of er een engeltje . . . . . . .
Dat zei Ronald toen hij een hapje nam.
~ ~ Chocolade panna cotta ~ ~
Nagerecht voor 6 personen
Bereidingstijd: circa 15 minuten plus 4 uur of liever een nacht opstijven
Ingrediënten:
185 ml slagroom
250 ml melk
40 g fijne kristalsuiker
150 g pure chocolade van goede kwaliteit , in stukjes
4 blaadjes gelatine
voor erbij opgeklopte slagroom
Wat ga je doen:
* Verwarm de melk suiker en de chocolade in een steelpan op matig vuur.
Roer het geheel tot de suiker en de chocolade gesmolten is en een mooi gladde massa is geworden.
Draai het vuur wat hoger en verwarm het chocolademengsel op middelhoog vuur bijna tot het kookpunt.
Neem de pan direct van het vuur.
* Laat intussen de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water tot ze zacht zijn.
Knijp ze uit en voeg het aan het warme chocolademengsel en klop tot de gelatine is opgelost.
* Schenk de chocolademengsel in 6 soufléschaaltjes,
dek het af met plastic folie en zet ze voor minimaal 4 uur in de koelkast of
liever de hele nacht tot ze mooi opgesteven zijn.
* Doop de vormpjes enkele seconden in heet water,
ga er met een mes langs de randen zodat ze los komen en stort ze voorzichtig op borden.
Serveer de panna cotta met een schep opgeklopte slagroom.
en geniet er van.
Bron blad Delicious
Nog een lekker nagerechtje
Reactie plaatsen
Reacties