In dit recept werd gebakken verkruimelde tempé vermeld, nou zijn wij niet zo van de tempé. 

Dus in plaats van de tempé heb ik er kip in gedaan 

Het is een gezond licht gerecht wat goed in een dieet past.

 

Het is een heerlijk gerecht wat ik wel een beetje heb aangepast. 

 

 

 ~~Noedels met kip en paddenstoelen ~~~

 

Hoofdgerecht voor 4 personen. 

Bereidingstijd circa 30 minuten 

 

Wat heb je nodig: 

 

100 ml olie 

300 gr kippendijen in blokjes 

125 ml Ketjap manis 

75 ml honing

2 el balsamicoazijn

3 el pindakaas 

2 el verse geraspte gember 

3 geperste teentjes knoflook

75 ml water 

200 gr noedels 

200 ml kippen- groentebouillon

2 el sesamolie 

200 gr kastanjechampignons

2 gesnipperde sjalotjes 

60 gr babyspinazie

2 el sesamzaad 

2 lente-uitjes  in schuine ringen 

1 rood pepertje in ringetjes 

 

Wat ga je doen:

 

* Meng de ketjap met honing, balsamicoazijn, pindakaas,

1 eetlepel gember, 1 teentje knoflook en 75 milliliter water.

Zet het sausje opzij. 

 

* Kook de noedels , giet ze af en voeg de helft van het sausje toe, zet dit ook apart. 

 

 * Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippendijen goudbruin.

Voeg de in plakjes gesneden kastanjechampignons toe en bak die 5 minuten mee. 

Giet de sesamolie erbij. 

Doe de sjalotjes, 1 eetlepel gember en de overige knoflook bij de kip en bak dit een minuutje of 3 mee.

Voeg 2 eetlepels ketjap bij, breng het verder op smaak met flink versgemalen peper.

Laat nog 2 a 3 minuutjes bakken zodat de kip en de champignons kunnen karamelliseren.

 

*  Haal de kip en champignons uit de pan voeg de rest van het sausje in de pan, giet er de bouillon bij,

breng het aan de kook en laat het een beetje indikken.

Voeg de noedels toe en schep het om.

 

* Verdeel de spinazie over de borden 

Plaats de noedels en de paddenstoelen erop 

Giet er de saus erover. 

Bestrooi het geheel met sesamzaad, lente-ui en rode peper.

 

* * * * *

In het originele gerecht wordt Shiitakes vermeld,

aangezien dit niet te koop was in de boodschappenwinkel heb ik kastanjechampignons gebruikt. 

Op de foto is de lente-ui en rode peper niet zichtbaar die heb ik er later bij gedaan. 

 

Dit is een recept uit  Libelle Lekker

 

 

Ook lekker