~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Je bent jarig en je zal op die feestelijke dag werken.
En laat ik dat toch niet erg vinden.
Het geijkte taart, gebak, koekjes, snoep etc. neer te zetten op kantoor was ik niet van plan,
Cakepops dat zou het gaan worden.
Benodigdheden voor een cake gehaald en bij Jouw taart shop decoratie en chocola gekocht.
De keuken in en het feestje kan beginnen.
Ingrediënten voor de vanillecake
280 g zelfrijzend bakmeel
240 g roomboter
klein klontje boter om in te vetten of
bakspray van dr. Oetker
240 g suiker
scheutje vanille-essence
mespuntje zout
4 grote eieren
zet ook even klaar een
Mixer
Zeef
Bakpapier
Cakevorm van 30 cm
Bereidingswijze:
* Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet of spray de cakevorm in en leg er bakpapiertje in,
zet even opzij.
Voeg in een beslagkom de roomboter, suiker en vanille-essence en mix dit tot het een romige substantie is.
Voeg één voor één de eieren toe, mix het tot de eieren goed opgenomen zijn.
Zeef de zelfrijzend bakmeel boven de beslagkom en voeg daarbij het zout toe.
Mix het nog heel even goed door.
* Doe de cake mix in de cakevorm en zet het in het midden van de oven.
Bak de cake mooi goudbruin in 60 minuten.
Check even met een sateprikker in de cake, zodra de sateprikker er droog uit komt is de cake klaar.
Laat de cake goed afkoelen
Haal het uit de vorm en snijd de bovenkant en zijkanten er af en eet die lekker op met een dot slagroom.
Laat nog verder afkoelen.
Benodigdheden voor de cakepops
De net gebakken verse cake
2 soorten jam, ik heb de smaken aarbeien en abrikozen gebruikt
witte chocolade dips ( deco melts ) circa 400 gram
diverse eetbare decoratie zoals
gekleurde kleine en grote parels, fijne hagelslag etc.
kleine papieren vormpjes
Verdere benodigdheden
een kommetje, vork, bakpapier
Aan de slag
Zet twee beslagkommen of schalen klaar
Verdeel de cake in tweeën en doe dat in de kommen
verkruimel de cake en voeg in elke kom een flinke eetlepel jam toe, roer dit goed door.
Maak stevige balletjes van de cake, ze mogen niet uiteen vallen.
Smelt de chocolade dips in de magnetron
Rol je balletjes door de chocolade met je vork
laat ze even uitlekken en plaats ze dan op het bakpapier om verder op te drogen.
De balletjes haal je nogmaals door de chocolade
maar nu versier je ze meteen en leg je ze weer op het bakpapier om te drogen,
de grotere parels zul je een beetje moeten aandrukken die glijden er makkelijke eraf.
Als je klaar bent lag je ze op een vormpje en voilà je cakepops zijn klaar.
Het lijken wel bonbons en smaken heerlijk.
Succes
Reactie plaatsen
Reacties