~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Je bent jarig en je zal op die feestelijke dag werken.

En laat ik dat toch niet erg vinden. 

Het geijkte taart, gebak, koekjes, snoep etc. neer te zetten op kantoor was ik niet van plan, 

Cakepops dat zou het gaan worden.

Benodigdheden voor een cake gehaald en bij Jouw taart shop decoratie en chocola gekocht.

 

De keuken in en het feestje kan beginnen. 

 

Ingrediënten voor de vanillecake 

280 g zelfrijzend bakmeel 

240 g roomboter 

klein klontje boter om in te vetten of

bakspray van dr. Oetker

240 g suiker 

scheutje vanille-essence

mespuntje zout  

4 grote eieren 

 

zet ook even klaar een 

Mixer

Zeef

Bakpapier 

Cakevorm van 30 cm 

 

Bereidingswijze:

* Verwarm de oven voor op 175 graden. 

Vet of spray de cakevorm in en leg er bakpapiertje in, 

zet even opzij. 

 

Voeg in een beslagkom de roomboter, suiker en vanille-essence en mix dit tot het een romige substantie is.

Voeg één voor één de eieren toe, mix het tot de eieren goed opgenomen zijn.

Zeef de zelfrijzend bakmeel boven de beslagkom en voeg daarbij het zout toe.

Mix het nog heel even goed door.

 

* Doe de cake mix in de cakevorm en zet het in het midden van de oven.

Bak de cake mooi goudbruin in 60 minuten.

Check even met een sateprikker in de cake, zodra de sateprikker er droog uit komt is de cake klaar.

 

Laat de cake goed afkoelen 

Haal het uit de vorm en snijd de bovenkant en zijkanten er af en eet die lekker op met een dot slagroom.

Laat nog verder afkoelen.

 

Benodigdheden voor de cakepops 

De net gebakken verse cake 

2 soorten jam,  ik heb de smaken aarbeien en abrikozen gebruikt

witte chocolade dips  ( deco melts ) circa 400 gram 

diverse eetbare decoratie zoals

gekleurde kleine en grote parels, fijne hagelslag etc.

kleine papieren vormpjes 

 

Verdere benodigdheden 

een kommetje, vork, bakpapier

 

Aan de slag  

 

Zet twee beslagkommen of schalen klaar 

Verdeel de cake in tweeën en doe dat in de kommen 

verkruimel de cake en voeg in elke kom een flinke eetlepel jam toe, roer dit goed door.

 

Maak stevige balletjes van de cake, ze mogen niet uiteen vallen.

 

Smelt de chocolade dips in de magnetron 

Rol je balletjes door de chocolade met je vork

 laat ze even uitlekken en plaats ze dan op het bakpapier om verder op te drogen. 

 

De balletjes haal je nogmaals door de chocolade

maar nu versier je ze meteen en leg je ze weer op het bakpapier om te drogen,

de grotere parels zul je een beetje moeten aandrukken die glijden er makkelijke eraf.

Als je klaar bent lag je ze op een vormpje en voilà je cakepops zijn klaar.

Het lijken wel bonbons en smaken heerlijk.

 

Succes 

 

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.