We hebben allemaal wel een of meerdere favoriete websites
Er zijn een paar die bij mij er boven uit springen.
en waar ik vaker dan andere sites een recept vandaan haal.
Dit keer stuitte ik weer eens op lekker en simpel
met een recept die ontzettend lekker is en geserveerd met tagliatelle, een verassende combi.
zoals Jorrit en Sofie van lekker en simpel zelf zeggen.
Een klein beetje heb ik apart gehouden voor mijn avonddienst, verder is het schoon opgegaan.
Nou is Rendang zo ie zo al een favoriet bij ons.
Volgende keer maar eens met rijst, aardappelpuree of patat maken,
want met Rendang kan je alle kanten op.
Eet smakelijk alvast
~ ~ ~ ~ Pasta Rendang ~ ~ ~ ~
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd:
20 minuten voorbereiden
3 uur kooktijd
Totaal 3 uur en 20 minuten
Wat heb je nodig:
circa 1500 g runderriblappen
zout en peper
scheut olijfolie
2 fijn gehakte sjalotten
3 fijngehakte tenen knoflook
1 rode peper in kleine ringetjes
2 citroengras
stukje gember a 3 cm
ketoembar
kurkuma
komijn
kokosmelk
laurierblaadjes
1 zak tagliatelle a 500 g
Wat ga je doen:
Snijd het vlees in blokjes van circa 3 a 4 cm.
bestrooi het met peper en zout.
Doe een flinke scheut olijfolie in een braadpan laat het goed heet worden,
bak het het vlees in een paar minuten goudbruin
Voeg de fijngehakte sjalotten en knoflook bij het vlees.
Maak kleine inkepingen in de citroengras en snijd ze doormidden,
schil en rasp de gember en doe het bij het vlees.
Voeg de kruiden toe.
Schep het om.
Dan voeg je de ketjap manis, kokosmelk bouillon en de Laurierblaadjes toe.
Laat het 3 uur op een heel zacht pitje, liefst op een sudderplaatje gaar worden.
Laat de pasta iets indikken door een klein beetje aangemaakte maïzena toe te voegen.
Maak de tagliatelle klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Vergeet niet de laurierblaadjes en de citroengras te verwijderen.
lekker met doperwtjes erdoor
of sperzieboontjes ernaast
Eet smakelijk.
Probeer dit gerecht eens