Rockey roads passeert als een rode draad door mijn leven
In Amerika zag ik ze al in de vitrines van die mooie winkels liggen,
zo uitnodigend snap je wat ik bedoel, dat je denkt dat je ze toch eigenlijk wel moet kopen.
Maar nooit gedaan, en dan zie je de laatste tijd op instagram, pinterest of tiktok zo veel recepten voorbij komen
dat het nu toch echt tijd werd om het ook maar eens te maken.
En oh oh wat is dit een goddelijke snoepje
Je neemt een hap, sluit je ogen en krijgt een explosie van smaken en structuren in je mond
Nog een hapje ? ? ? ?
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Rocky road bites
Ingrediënten:
150 g boter
200 g melk chocolade
200 g pure chocolade
4 el ahornsiroop
200 g biscuits
100 g mini marshmallows
handje cranberry of een ander fruit.
Bereidingswijze:
* Doe de marshmallows in een zakje of bakje en plaats ze tot je ze nodig hebt in de vriezer.
*Bekleed een vierkante vorm met bakpapier.
* Smelt in een grote pan de boter met de ahornsiroop en de chocolade tot een homogene massa.
Zet een kwart van het mengsel apart in een kommetje
* Doe de biscuits in een ziplock zak en maak er grove stukken van liefst met je handen anders kan het te klein worden.
* Haal de marshmallows uit de vriezer en schep die samen met de stukken biscuits
en het fruit door de gesmolten chocolade.
* Giet de gevulde chocolade in de vorm en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel
Giet hier boven op de apart gezette chocolade en strijk het glad.
Zet het voor een paar uur in de koelkast om het op te laten stijven.
*Snijd het in mooie stukken.
Je kunt het in een goed afgesloten bak een week lang bewaren in de koelkast.
Misschien vind je dit ook een lekker zoetje
Reactie plaatsen
Reacties