Indonesische rijsttafel
NR 1
Indische bami
Ingrediënten:
1 pak bami
3 kipfilets
1 ui
2 tl sambal trassi
2 tenen knoflook uit de knijper
2 preien
½ spitskool
3 el ketjap manis
4 takjes selderij
zonnebloemolie
Wat ga je doen:
Snijd de kipfilets in kleine stukjes.
Bak de kipfilets bruin en gaar in de zonnebloemolie en zet het opzij.
Week de bami vijf minuten in koud water.
En zet dit ook opzij.
Snipper de ui en doe het in een schaaltje voeg er sambal en knoflook bij en roer dit door elkaar.
Zet een pan met wat olie op het vuur en fruit het uienmengsel even aan,
voeg dan de kipfilet erbij en laat het even meebakken.
Maak de prei schoon. Snipper de prei en spitskool fijn.
Laat de bami goed uitlekken en voeg dit toe aan de kip toe.
Doe er dan de groente bij en laat het onder voortdurend omscheppen goed gaar en warm worden
niet langer dan 5 minuten, het moet nog wel beetjaar zijn en niet te zacht.
Serveer de bami met gehakte selderij