Italië een prachtig land,
één keer geweest en al helemaal verliefd.
Wat zou ik graag nog eens meerder plekken willen bezoeken zoals
Amalfi, Florence, Toscane, Lucca maar ook Sicilië daar heb je ook prachtige plekjes
Ja wij kijken veel reisprogramma, ik volg veel mensen op insta die reizen en prachtige foto's plaatsen en ik lees veel
En dat niet alleen, , ik houd erg veel van het Italiaanse eten, al is het maar met een vleugje oregano of een ander kruidje,
een Italiaans kaasje of een hammetje en daarbij een heerlijk wijntje , , nou dan ben ik een blij meisje.
Deze burger met een vleugje Toscane was intens lekker die ik gevonden had in het blad Delicious.
Toscaanse burgers
Hoofdgerecht voor 4 personen
Wat heb je nodig:
600 g rundergehakt
100 g Serranoham in kleine stukjes
90 basilicumpesto
2 kleine rode uien in ringen
2 1/2 el olijfolie
4 trostomaten in plakken
150 g mayonaise
1 pakje mozzarella bolletjes in plakjes
4 Italiaanse bollen opengesneden
5 x plukjes rucola
Pesto
50 g Parmezaanse kaas
30 g pijnboompitten
30 g verse basilicum
1 teentje knoflook
4 el extra vierge olijfolie
snufje zwarte peper uit de molen
voeg alles in de mengbeker, maak dit fijn met de staafmixer.
Wat ga je doen:
Doe het gehakt in een kom en voeg daar de pancetta, 2 1/2 el pesto, en zout en peper naar smaak toe.
Kneed alles samen, vorm er 4 a 5 burgers van ( het gehakt is best veel )
Zet het in de koelkast om het op te stijven.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
Schep de ui door een beetje olie en leg het op de grillpan
Schep ook de tomaten door de olie en leg het naast de ui
Bestrijk de beide kanten van de burgers met het restant van de olijfolie
en bak de burgers aan beide kanten op de grillpan tot deze gaar is in circa 3 a 4 minuten.
Meng de rest van de pesto door de mayonaise .
Besmeer de helften van de broodjes met een beetje olijfolie
leg op de binnenkant van de bovenkant plakjes mozzarella
Leg de bovenkanten even onder de gril of zoals ik deed in de airfryer tot de mozzarella een beetje gesmolten is.
Smeer op de onderste helft een beetje pestomayonaise daar op een pluk rucola
de burger, circa 3 plakjes tomaat, en een plukje uienringen.
Besmeer de andere helft van het broodje met nog een beetje pestomayonaise en leg het op de burger
Lekker met een salade en frietjes
Eet smakelijk
let op je eet je vingers er bijna bij op, zo lekker dat het is.
Een favoriet bij ons