Dit gerecht is het lekkerste eten dat er is, , , ,vind ik dan hé.
Vroeger als klein meisje zaten we in de keuken aan de ronde tafel bij opa en oma op de Boulevard uitkijkend op zee.
Oma maakte de lecho klaar en het hele huis rook ernaar.
De tafel simpel maar netjes gedekt, oma schepte de borden op en mams zette het op tafel.
Als drinken kreeg je water of melk en dat was nodig want oma maakte de Lecho zo pittig dat je af en toe wel moest blussen.
Mams maakte het ook maar niet zo vreselijk pittig.
en zo maak ik het ook al jaren.
Voor de paprika's kun je tegenwoordig ook in Zandvoort terecht bij Roza's een Iranees winkeltje in noord,
buiten Zandvoort kun je vaak terecht in de Turkse supermarkten.
Laat het jullie smaken en ik hoop dat jullie dit gerecht ook net zo lekker vinden.
~ ~ ~ ~ Lecho ~ ~ ~ ~
Recept voor 8 personen
Wat heb je nodig:
1 pak spekjes a 250 gr.
half pakje bleu band
2 1/2 kilo Turkse paprika (lang licht groen)
1 1/2 kilo Uien
2 Grote blikken gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree a 140 gram
3 Maggi blokjes
2 tl Paprikapoeder
1 tl Kummel (karwijzaad)
1 a 2 Hema worsten
1 a 2 theelepels sambal
Wat ga je doen:
Snijd de uien in grove stukken, haal de pitjes uit de paprika
en scheur of snijd ze in grove stukken
Bak in je grootste pan de spekjes licht bruin van kleur in de helft van het pakje boter.
voeg daar de uien aan toe en bak ze tot ze er glazig uit zien.
laat de andere helft van de boter in een andere pan heet worden en voeg de paprika's toe.
Laat de paprika's ook zacht worden
Intussen voeg je bij de uien de gepelde tomaten met het sap,
de maggie blokjes, paprikapoeder, kummel en de tomatenpuree.
schep het goed om en voeg dan de paprika's er bij, schep het normaals om.
Leg een sudderplaatje op een gaspitje en laat het in circa anderhalf uur pruttelen zacht worden.
Laat de worsten gaar worden in heet water in 20 minuten
of snijd ze in plakjes en laat ze gaar worden bij de Lecho.
Ook een zalig gerecht