Gehaktballetjes in een vruchtensaus
Gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 30 minuten
Wat heb je nodig:
500 g half om half gehakt
2 losgeklopte eieren
1 grote gesnipperde ui
2 el verse gehakte peterselie
50 g paneermeel
50 g bloem
50 g boter
75 g bosvruchtenjam (minder suiker)
50 g appelstroop
scheutje rode wijnazijn
zout en peper
Hoe bereid je dit gerecht:
* Doe het gehakt in een kom en voeg daar aan toe de eieren,
de helft van de ui, peterselie, zout en peper, kneed het tot alles goed gemengd is
Maak er circa 12 ballen van en rol ze door 4 eetlepels bloem.
* Bak de gehaktballetjes in een koekenpan in 25 gram boter in circa 5 tot 6 minuten goudbruin.
Haal ze uit de pan en voeg de rest van de boter in het bakvet, fruit hierin de rest van de ui in 2 minuten.
Voeg 1 el bloem in het vet en bak dit nog 2 minuten.
*Voeg de jam, stroop en azijn toe verwarm het tot een mooie gebonden saus,
je kunt er altijd een scheutje water bij doen als het iets te dik is geworden,
haal het meteen van het vuur af, om te voorkomen dat het te dik wordt.
Doe de balletjes in de saus.
Deze balletjes aten wij met friet uit de airfryer en een salade
Ook zijn deze balletjes lekker bij de borrel of een biertje.
Lekker met
Reactie plaatsen
Reacties