Gehaktballetjes in een vruchtensaus 

 

Gerecht voor 4 personen 

Bereidingstijd circa 30 minuten 

 

Wat heb je nodig:

500 g half om half gehakt 

2 losgeklopte eieren 

1 grote gesnipperde ui 

2 el verse gehakte peterselie

50 g paneermeel 

50 g bloem

50 g boter

75 g bosvruchtenjam  (minder suiker)

50 g appelstroop

scheutje rode wijnazijn

zout en peper

 

Hoe bereid je dit gerecht:

* Doe het gehakt in een kom en voeg daar aan toe de eieren,

de helft van de ui, peterselie, zout en peper, kneed het tot alles goed gemengd is 

Maak er circa 12 ballen van en rol ze door 4 eetlepels bloem. 

 

* Bak de gehaktballetjes in een koekenpan in 25 gram boter in circa 5 tot 6 minuten goudbruin.

Haal ze uit de pan en voeg de rest van de boter in het bakvet, fruit hierin de rest van de ui in 2 minuten.

Voeg 1 el bloem in het vet en bak dit nog 2 minuten.

 

*Voeg de jam, stroop en azijn toe verwarm het tot een mooie gebonden saus,

je kunt er altijd een scheutje water bij doen als het iets te dik is geworden,

haal het meteen van het vuur af, om te voorkomen dat het te dik wordt.

Doe de balletjes in de saus.

 

Deze balletjes aten wij met friet uit de airfryer en een salade 

 

Ook zijn deze balletjes lekker bij de borrel of een biertje.

 

 

 

Lekker met 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.