Kerrie daar had ik zo'n trek in.
Op zoek gegaan naar een goed gerecht wat iedereen hier in huis lekker vind,
alle ingrediënten vinden ze hier lekker, dus een perfect gerecht.
Kerrie is eigenlijk een verbastering van het woord Kari wat saus betekent.
Kerrie is een kruidenmengsel en in vroegere tijden werd door de Engelse het woord verbasterd naar de naam Curry.
In Engeland wordt ontzettend veel Kerrie (curry) gerechten gegeten, dat komt door de invloed van de vele Pakistani's en Indiërs.
Kip- Kerrierijstschotel.
Hoofdgerecht voor 4 personen
+/- 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten:
300 g pandanrijst
2 el kerriepoeder
400 g kipdijfilet
1 grote ui
2 tenen knoflook
500 g champignons
1 spitskool
5 el olijfolie
1 el paprikapoeder
scheutje water optioneel
Wat ga je doen:
* Voeg de rijst in een pan water met 1 eetlepel kerriepoeder.
Kook de rijst in 8 minuten gaar.
*Snijd de kippendijen in blokjes
Snipper de ui en knoflook, snijd de champignons in plakjes en snijd de spitskool in vieren en haal de harde kern eruit
en snijd er dan smalle reepjes van.
* Voeg de olijfolie in een grote pan,
strooi de kerriepoeder en paprikapoeder toe en roer het door de olie, laat de specerijen even bakken.
Voeg de kip toe en bak het in 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg dan de ui, knoflook, en champignons toe .
Voeg na 5 minuten de spitskool toe en bak nogmaals 4 minuten.
Voeg de rijst toe en goed door verwarm het nog even 1 minuut.
Als het gerecht te droog geworden is kun je er een beetje water aan toevoegen.
Breng het gerecht op smaak met versgemalen peper en zout.
Tipje van mij Lekker met een gebakken eitje, ketjap, gebakken uitje en seroendeng
Ook lekker
Reactie plaatsen
Reacties