Wie is er niet gek op tortilla, en het serveert zo goed bij andere Spaanse tapas.
net als deze onderstaande gerechtjes
✿ Gevulde champignons in knoflookboter
✿ Albondigas
✿ Huevos a la flamenca
✿ Jamon met meloen
✿Vitello Tonatto
✿ Kipreepjes omwikkeld met spek
Tortilla española de azafrán
Aardappelomelet met saffraan
Als Tapasgerechtje heb je circa 10 tot 14 porties
of als Lunchgerecht 4 porties
Bereidingstijd ca 30 minuten
Wat hebben we nodig:
Melk
1 gram saffraan
35 g boter
5 el olijfolie
500 g voorgekookte aardappelschijfjes
1 gesnipperde middelgrote ui
3 eieren
3 eiwitten
zout, versgemalen peper
Wat ga je doen:
Los de saffraan op in 3 eetlepels hete melk en zet het opzij.
Bak de aardappelschijfjes krokant in de boter en olijfolie.
Na 5 minuten voeg je de ui toe en bak je deze mee
tot ze er glazig uit zien en de aardappels mooi goudbruin zijn.
Klop de eieren met de eiwitten, saffraan, zout en de peper.
Zet een pan met antiaanbaklaag op het gas en verhit hier 3 eetlepels olijfolie.
Doe de aardappels met de ui in de pan en giet de eimengsel hier over.
Bak de omelet in ca 10 tot 15 minuten op een zacht vuurtje tot de bovenkant gestold is.
Gebruik eventueel een deksel om het proces te versnellen , hou de omelet wel in de gaten.
Keer de tortilla om door middel van een bord of deksel en bak deze zijde 2 minuten.
Serveer de tortilla heet, als tapasgerecht wordt het op kamertemperatuur geserveerd.
Dit recept heb ik uit het boekje koken op zijn Spaans
Klik hier voor de andere gerechten
Reactie plaatsen
Reacties