Courgette is een lastige groente tenminste hier in huis dan.
In gerechten is het nog te doen hier,
maar ik hoef het niet zo als groente met een aardappeltje en een stukje vlees op het bord te leggen dan trekken ze er een vies gezicht bij.
Courgette is familie van de komkommer, dat wisten jullie niet he ?
Het is een hele gezonde groente het bevat mineralen, vitamine, vezels en van dat alles veel en bijna geen koolhydraten.
Perfect dus
En heb je soms wel eens een opgezette buik en een vol gevoel? maak dan eens iets vaker courgette klaar,
ik garandeer je dat je dan een betere stoelgang hebt, ik ben er in ieder geval blij mee.
Voor jullie heb ik hier een heerlijke ovenschotel met uiteraard courgette.
Aardappelschotel met chorizo, tomaat, courgette en paprika
Hoofdgerecht voor 3 a 4 personen
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Ingrediënten:
600 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
400 g tomatenblokjes (1 blikje)
300 g rundergehakt
100 g chorizo plakjes in stukjes
100 g geraspte extra belegen kaas
2 tenen knoflook fijngehakt
1 rode ui gesnipperd
1 rode paprika in reepjes
1 courgette in dunne plakjes
1 flinke lepel gedroogde oregano
1 tl cayennepeper (optioneel)
Bereidingswijze:
* Verwarm de oven voor op 180 graden.
* Bak de chorizo samen met de ui en het gehakt
op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten tot het gaar is.
* voeg de knoflook toe aan het gehakt en bak een minuutje mee.
Voeg nu de paprika en de helft van de plakjes courgette toe en bak dat enkele minuutjes mee.
* Voeg de oregano toe, een flinke snuf zout en peper
en als je van pit houd, doe je er nog een theelepeltje cayennepeper bij.
* Nu kun je het blik tomatenblokjes erbij doen en roer even goed door.
Laat alles circa 7 tot 10 minuutjes pruttelen.
De saus zal wat ingekookt zijn.
* Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
Schep dan het gehaktmengsel erop en vervolgens weer de rest van de aardappelschijfjes
en eindig met de rest van de schijfjes courgette.
* Bestrooi het geheel gelijkmatig met de geraspte kaas en plaats de schotel in het midden van de oven
en laat het mooi bruin worden in circa 30 minuten.
Eet smakelijk
Bron smaakmenutie.
klik hier voor nog een heerlijke ovenschotel
Reactie plaatsen
Reacties