Ik bewaar nog wel eens van die tijdschriften van de boodschappenwinkels
Daar staan hele lekkere recepten in,
haal daar dan ook heel veel uit.
Soms staan er recepten in die me niet lekker lijken,
En een enkele keer een recept wat me super lekker lijkt, maar wat mislukt.
Vooral met een bakrecept gebeurt me dat nog wel eens,
dan doe ik precies wat het recept zegt, maar toch mislukt het.
Perfectionistisch dat ik ben, ga ik het nogmaals proberen, de baktijden en de ingrediënten aangepast.
Van de week gebeurde mij dat en toch mislukte de Russische cake weer, toen ben ik er maar mee gestopt.
Het recept klopte niet waardoor het mislukte
Blijf het wel leuk vinden dat bakken.
~~~~~~~~
Spaghetti met een heel andere saus dan je gewend ben, daar ben ik altijd wel voor in.
Van de week met een warme kop koffie in de tijdschriften van de boodschappenwinkels bladerend,
kom ik een heel leuk, maar apart recept tegen, , , Spaghetti met een Aziatisch tintje.
Meteen dacht ik , yes uitproberen.
Alle ingrediënten opgeschreven en in me tas gedaan
Tijdens de lunch van de bewoners zegt Nikita een collega, heb vanavond zo'n trek in Spaghetti .
Dat is toevallig, waarop ik meteen antwoorde wil je morgen spaghetti eten ,
ik maak namelijk vanavond spaghetti , dan maak ik meer, kunnen we morgen dat eten.
Tegen de bewoner zeg ik eet rustig je stukje brood op, loop even naar Leoni , , een andere collega van me.
Met z'n drietjes hebben we de volgende dag een avonddienst.
Haar dezelfde vraag gesteld, waarop zij antwoorde" " Ja lekker, , 2 dagen niet koken wat fijn.
En zo geschiede na het werk naar Albert Heijn en 15 minuten later met een volle tas boodschappen stond ik buiten .
Thuis aangekomen meteen aan het koken gegaan.
S'avonds aten wij dit gerecht.
Alexandra vond dit helemaal niks,
maar zij is ook meer van de witte saus en Ronald vond het lekker.
Volgende dag zaten Nikita, Leoni en ik dit te eten en we zaten er heerlijk van te genieten,
moet zeggen het was nog lekkerder dan de dag ervoor.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Aziatische Spaghetti
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd circa 30 minuten
Wat heb je nodig:
3 el olijfolie
1 gesnipperd uitje
2 fijngehakte teentjes knoflook
300 g rundergehakt
1 paksoi in reepjes
1 bakje sojaboontjes
4 el Ketjap manis
1 el gembersiroop
2 blikken tomatenblokjes a 400 g
350 g spaghetti
1 el sesamzaad
2 el basilicumblaadjes
Wat ga je doen:
*Zet een pan op het vuur en verhit de olie in een wok of hapjespan.
Fruit in de olie de ui en knoflook zo'n 2 a 3 minuten.
Voeg dan het gehakt toe en bak het rul in 5 minuten.
voeg daarna de paksoi toe en roerbak dat nog 3 minuutjes.
*Doe de sojabonen, ketjap, gembersiroop en de tomatenblokjes bij de gehakt-paksoimengsel
en kook de saus op een laag pitje 10 minuten.
Kook intussen de spaghetti al dente.
Rooster de sesamzaadjes in een droge, hete koekenpan.
*Serveer de spaghetti met de saus en bestrooi met de sesam en basilicum.
Bron: het blad de Boodschappen
Probeer deze spaghetti eens
Reactie plaatsen
Reacties