Ronald had met kerst een prachtig vers pakket gekregen van het werk, er zat in kippendijen -vleugeltjes
een hele kip, een rollade, hertenbiefstuk en nog veel meer in.
Ronald en ik waren met z'n tweeën en er waren 2 hertenbiefstukken, ja één en één is twee.
Biefstuk kan je natuurlijk zo bakken, maar ik wilde graag iets lekkers, dan alleen een biefstuk.
Dan weet je het al met mij, het hele internet afgespeurd en terecht gekomen op Leuke recepten
laat ik toch op een hertenbiefstuk terecht komen met portsaus.
Dat kwam even goed uit, , port heb ik staan, , gaat dat ook nog eens op.
Niemand lust hier in huis port, het enige waarvoor ik nog weleens port gebruik is voor uiensoep
en dat maak je ook niet iedere week.
Mijn boodschappenlijstje was kort
sjalotten, peertjes, tijm en vleesbouillon.
Met dit heerlijke gerecht ben je niet heel lang bezig hooguit een half uurtje, dus dat is heel fijn.
En de portsaus te lekker gewoon, , dit kun je ook goed serveren bij een ander stuk vlees.
Zoals een kogelbiefstuk of een gehaktbal
Laat het jullie in ieder geval goed smaken
Liefs X
Hertenbiefstuk met portsaus, sperzieboontjes
frietjes en kookpeertjes
~ ~ ~ ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 2 personen
Wat heb je nodig:
2 hertenbiefstukken
150 ml port
2 grof gesneden sjalotten
2 el boter
1el tijm
150 ml vleesbouillon
1 snee ontbijtkoek
peper & zout
sperziebonen
Frietjes
peertjes
Wat ga je doen:
* Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
Snijd de sjalotten in grove ringen
Bak de sjalotten in 1 eetlepel boter en tijm
voeg de bouillon en de port toe aan de sjalotten.
Verkruimel de ontbijtkoek boven de portsaus en roer tot deze is opgelost.
Laat de portsaus zachtjes indikken in 15 a 20 minuten.
* Dep de biefstukken droog met keukenpapier bestrooi met peper en zout.
Laat de boter in een schone pan heet worden
leg de biefstukken erin en schroei alle kanten dicht
bak de biefstukken op laag vuur
uiteraard afhankelijk van de dikte
3 minuten rare
5 minuten medium
en well-done 8 minuten
Haal ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
lekker met sperzieboontjes en frietjes.
Kookpeertjes
Klik hieronder om naar het recept te gaan