Ronald had met kerst een prachtig vers pakket gekregen van het werk, er zat in kippendijen  -vleugeltjes 

een hele kip, een rollade, hertenbiefstuk en nog veel meer in. 

 

Ronald en ik waren met z'n tweeën en er waren 2 hertenbiefstukken,  ja één en één is twee.

Biefstuk kan je natuurlijk zo bakken, maar ik wilde graag iets lekkers, dan alleen een biefstuk. 

Dan weet je het al met mij, het hele internet afgespeurd en terecht gekomen op Leuke recepten  

laat ik toch op een hertenbiefstuk terecht komen met portsaus.

Dat kwam even goed uit, , port heb ik staan, , gaat dat ook nog eens op.

Niemand lust hier in huis port, het enige waarvoor ik nog weleens port gebruik is voor uiensoep

en dat maak je ook niet iedere week.

Mijn boodschappenlijstje was kort 

sjalotten, peertjes, tijm en vleesbouillon. 

 

 

Met dit heerlijke gerecht ben je niet heel lang bezig hooguit een half uurtje, dus dat is heel fijn.

En de portsaus te lekker gewoon, ,  dit kun je ook goed serveren bij een ander stuk vlees.

Zoals een kogelbiefstuk of een gehaktbal 

 

Laat het jullie in ieder geval goed smaken 

Liefs X

 

 

 

 

Hertenbiefstuk met portsaus, sperzieboontjes

frietjes en kookpeertjes

~ ~ ~ ~ ~ ~

 

Hoofdgerecht voor 2 personen 

 

Wat heb je nodig:

2 hertenbiefstukken 

150 ml port

2 grof gesneden sjalotten 

2 el boter

 1el tijm

150 ml vleesbouillon 

1 snee ontbijtkoek 

peper & zout

 sperziebonen 

 Frietjes

peertjes

 

Wat ga je doen: 

* Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.

Snijd de sjalotten in grove ringen 

Bak de sjalotten in 1 eetlepel boter en tijm 

voeg de bouillon en de port toe aan de sjalotten.

Verkruimel de ontbijtkoek boven de portsaus en roer tot deze is opgelost. 

Laat de portsaus zachtjes indikken in 15 a 20 minuten. 

 

* Dep de biefstukken droog met keukenpapier bestrooi met peper en zout. 

Laat de boter in een schone pan heet worden 

leg de biefstukken erin en schroei alle kanten dicht

bak de biefstukken op laag vuur 

uiteraard afhankelijk van de dikte 

3 minuten rare 

5 minuten medium 

en well-done 8 minuten 

Haal ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.

 

lekker met sperzieboontjes en frietjes. 

 

 

Kookpeertjes

Klik hieronder om naar het recept te gaan

Rating: 0 sterren
0 stemmen