Ku Lo Yuk is vlees met een krokant laagje door de maïzena
het is in principe hetzelfde gerecht als bij de chinees alleen is het vlees anders bereid.
Bij de Chinees staat op het menu Koe loe yuk of Koe loe kai, wat vlees of kipballetjes in een deegjasje zijn.
Beide zit in een zoetzure saus met groente.
Dit recept kwam ik tegen in het Boodschappenmagazine en leek me erg lekker,
moet zeggen het is erg in de smaak gevallen.
Het kost even wat moeite maar dan heb je ook echt wat lekkers op je bordje.
~ ~ ~ ~ Ku Lo Yuk ~ ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 45 minuten + 15 minuten marineren
Ingrediënten:
500 g Hamlappen in blokjes
1 el sojasaus
1 tl gemberpoeder
2 eidooiers
het eiwit + 1 ei
1 el sesamolie
100 g maïzena
zonnebloemolie om te frituren
1 ui in smalle partjes
1 paprika in reepjes
1 kleine komkommer in halve plakjes
1 pepertje fijngehakt
125 ml ketchup
100 ml azijn
75 g kippenbouillon
1 blikje ananasstukjes
* Keukenpapier
Bereidingswijze:
* Doe de vleesblokjes in een schaal en voeg daar de sojasaus,
gemberpoeder, eidooiers, 1/2 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel maïzena aan toe.
zorg dat alles bedenkt is.
Zet de schaal in de koelkast en laat het 15 minuten staan.
* * * * *
* Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan,
roerbak hierin de ui, paprika, pepertje en de komkommer 3 a 4 minuten.
* Voeg de rest van de sesamolie, ketchup, azijn en bouillon toe.
Kook het iets in.
* Maak een papje met 1 eetlepel maizena en een beetje water
voeg de dit aan de saus toe zodat het een beetje dikker wordt.
Kluts het eiwit met 1 ei en bak het tot een omelet , snijd het daarna in reepjes
* * * * *
* Verhit een flinke hoeveelheid zonnebloemolie in een wok of hapjespan.
Wentel het vlees door de rest van de maizena, klop het overtollige eraf.
Frituur het vlees in porties goudbruin in circa 4 minuten.
Laat het uitlekken op keukenpapier.
Voeg de ananas en vlees door de saus schep het geheel om zodat alles bedekt is.
Lekker met eiermie of witte rijst sambal en kroepoek.
Ook lekker
Reactie plaatsen
Reacties