Voor jullie heb ik een heerlijke niet te zware maaltijd.
Een lekker visje met sla en gebakken krieltjes.
Geniet ervan
~ ~ ~ Tex-Mex tilapia met Caesar Salade ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Voor de tilapia
heb je nodig
4 Tilapiafilets
2 el Mexicaanse of cajunkruiden (Tex-Mex)
3 el zonnebloemolie
een scheutje bakboter
Saesar Salade
2 kroppen Romaine sla of een halve krop ijsbergsla
2 sneeën oud brood naar keuze.
1 gerookte kipfilet
100 g geraspte kaas
2 teentjes knoflook
4 eieren
2 el olijfolie
Voor de dressing
klein scheutje worcestershiresaus
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
2 teentjes knoflook uit de pers
peper en zout
2 tl mosterd
2 el mayonaise
2 el crème fraise
Wat ga je doen:
Kook 4 eieren.
Snijd de kipfilet in stukjes
Maak de dressing voor de salade.
Voeg in een kom de worcestershiresaus, sap van de citroen, mosterd, mayonaise.
Pers de knoflook erboven uit.
Doe de olijfolie scheutje voor scheutje erin en dan de crème fraise, zorg dat het een mooie gladde iets dikke saus is.
Snijd het brood in stukken
Doe 1 eetlepel met 1 teentje geperste knoflook in een kom en voeg daar de broodstukken bij,
schep het om zodat het brood bedekt is met de olijfolie.
Rooster het brood in een droge koekenpan tot het knapperige croutons zijn geworden.
Snijd de sla in grove stukken en doe het in schaaltjes.
Verdeel de croutons, de geraspte kaas en de kipfilet over de sla.
Snijd de eieren in partjes, schik de partjes op de sla en schenk er flink wat dressing over.
Bestrooi de Tilapiafilets met de Tex-Mex kruiden.
Verhit zonnebloemolie met boter in de koekenpan, bak de vis circa 3 minuten per kant.
Lekker met gebakken aardappeltjes erbij.
Tipje
Je kunt de Tex-Mex kruiden ook zelf maken,
meestal heb je deze kruiden wel in je kast staan
Als je teveel hebt kun je het bewaren in een leeg kruidenpotje.
Doordat Alexandra geen knoflook en uien kan hebben, heb ik deze weggelaten.
Voeg in een schaaltje de volgende kruiden toe.
paprikapoeder
knoflookpoeder
uipoeder
kerriepoeder
peper uit de molen
komijnpoeder
oregano
nootmuskaat
gemberpoeder
chillivlokken
zout naar smaak
Bronnen: Boodschappen , Leuke recepten
Probeer deze zalm ook eens
Reactie plaatsen
Reacties