Halverwege de middag,

Casper had trek in Risoto en wilde dat die avond eten,

kind dan maak ik dat toch voor je en voor ons ook uiteraard. 

Wel eens gegeten, maar niet zelf gemaakt.

Eens even zoeken naar een goed recept. 

 

Gevonden op leuke recepten

ik heb het aardig aangepast en het was super lekker geworden,  een echte aanrader dus.

 

Risoto met Champignons 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd circa 30 minuten 

 

Ingrediënten: 

1 pak risoto rijst  

1 liter groentebouillon

klein scheutje olijfolie

! grote rode ui 

2 tenen knoflook 

750 g kastanje champignons in plakjes 

2 el oregano

Handje verse peterselie 

handje pijnboompitten 

klontje roomboter 

2 glazen droge witte wijn 1 voor in het eten, 1 om te drinken tijdens koken en bij het eten 

 

Bereidingswijze: 

* Maak de bouillon en zet aan de kant, maar houd het warm

 

* Snipper de ui en hak de knoflook fijn, fruit het aan in een beetje olijfolie.

Voeg de risotorijst toe en bak het op een zacht vuurtje ongeveer 5 minuten, blijf wel roeren.

Blus het daarna af met een glas wijn

 

* In een andere pan bak je de champignons in een scheutje olijfolie. 

 

*Zet het vuur op middelhoog.

Voeg een soeplepel bouillon toe aan de risoto als de wijn is opgenomen,

voeg daarna opnieuw een soeplepel bouillon toe blijf dit herhalen tot de bouillon op is.

Blijf wel roeren. In totaal duurt dit proces ongeveer 15 minuten.

Tussendoor strooi je de oregano er op 

Proef tussendoor of de risoto op goede smaak is en of de rijst al gaar is. 

 

Voeg als het klaar is de champignons, het klontje boter en de pijnboompitten toe.

en even goed roeren en klaar ben je 

Schep het op een bord strooi er de peterselie op.

 

 

Dit gaat je zeker lukken, en ik beloof je je gaat het vaker eten👌

 

EET SMAKELIJK 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

 

Ook lekker