Van het foodmagazine Delicious word ik erg blij, er staan altijd wel heerlijke gerechten in.
Soms staan er gerechten in die zo lekker zijn of achter het gerecht een verhaal zit , , dat blijft dan bij je hangen.
Alexandra vraagt me soms , , , mam kan je dat simpele spaghetti gerecht maken met champignons wat zo lekker is.
Dan weet ik al waar ze het over heeft, dit gerecht stond in 2008 in het magazine
Spaghetti alla carrettiera of wel Karrenrijderspasta
Nog niet eerder heb ik het recept geplaatst, ik beloof jullie dat ik het eerdaags op de blog zet.
Nu heb ik weer zo'n heerlijk gerecht Kip à la normande
zoals gewoonlijk heb ik het weer ietsje aangepast met ingrediënten die ik nog in huis had liggen.
Bedankt Delicious voor dit overheerlijke gerecht
Hoofdgerecht voor 4 personen
40 minuten kooktijd
1 uur en 10 minuten oventijd
totaal 1 uur en 50 minuten
Wat heb je nodig:
50 g boter
4 a 5 kipfilets
100 g magere spekreepjes
2 fijngesneden uien
300 ml appelcider
3 frisse appels geschild en elk in 6 partjes
2 tl kristalsuiker
1 tl citroensap
1 el dijonmosterd 300 ml slagroom
Garnering: fijngehakte peterselie
Lekker met aardappelpuree.
Wat ga je doen:
Zet de oven aan op 170 °C.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze in een braadpan rondom goudbruin in de helft van de boter.
Haal ze uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde pan de spekjes met de ui tot het ui zacht is.
Leg de kipfilets weer terug in de pan, giet de cider erbij.
Breng het aan de kook.
Giet het over in een braadslee als je geen braadpan hebt die in de oven kan of
zet de braadpan in de oven en laat het gerecht gaar worden in 1 uur en 10 minuten.
Smelt na 1 uur de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes bestrooid met de suiker in 3 a 5 minuten goudbruin,
schep geregeld om zodat de appeltjes niet aanbranden.
Neem de braadslee of braadpan uit de oven en zet de oven uit
Haal de kip met behulp van een schuimspaan uit de oven en zet deze in de oven om warm te houden.
Giet de saus over in de pan van de appeltjes of zet de braadpan op het vuur, roer de mosterd en room door.
Laat dit even goed inkoken tot een dikke saus, mocht de saus niet dikker worden kun je een papje maken van maïzena en giet dit erdoor.
Schep de kip met appeltjes en de saus in een schaal en bestrooi het met de peterselie.
Serveer het met een lekkere aardappelpuree.
Ook een erg lekker ovengerecht