** Chocolaatjes met frambozen **
Op zijn tijd is een bonbonnetje wel erg lekker.
Dit recept kwam ik een poosje geleden tegen.
Wederom heb ik het weer aangepast omdat het fruit wat in het blad stond, vers en in de vriezer nog niet verkrijgbaar was.
Crème de cassis had ik niet op voorraad en bij de slijter moest ik anders een hele grote fles kopen en voor 2 eetlepels vond ik dat erg overdreven
Disaronno had ik wel op voorraad. Mocht je er geen alcohol in willen kun je er ook vanille extract in doen.
In plaats van dat wij het hier allemaal op aten ,
heb ik het ook cadeau gedaan, een aantal in een mooi doorzichtig zakje en een lintje erom heen voilà, de ontvangers waren er heel blij mee.
IK zeg veel plezier met het maken en eten ervan.
~~~
Bonbons 30 a 40 stuks
Bereidingstijd: circa 30 minuten/ koelkast circa 4 uur
Ingredienten:
100 g frambozen vers
100 g boter
250 g pure chocola, in stukjes
2 el Disaronno of crème de cassis
50 ml mascarpone
30 a 40 pistachenoten
ook nodig:
bonbonvormpjes of pralinecups
Bereiding:
Pureer de 110 gram frambozen en roer ze door een zeef, druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Doe de frambozenpuree met de boter en chocola in een hittebestendige kom
en zet die op een pan met een laagje zacht kokend water ( zorg ervoor dat het water de kom niet raakt).
Laat de chocolade en de boter smelten en roer tot het goed gemengd is.
Laat het mengsel tot dik vloeibaar afkoelen en roer er dan de Disaronno en de mascarpone door.
Zet de vormpjes klaar en vul die tot bijna aan de rand met de chocolademengsel.
Leg er dan een pistachenootje op.
Laat nu de bonbons opstijven in de koelkast voor 3 a 4 uur.
Geniet ervan
Reactie plaatsen
Reacties
Super lekker