Ja ik ben om , , ik wil ook een appelboom in mijn tuin.
Een vriendin van me heeft er één in de tuin staan, bij een collega zag ik er één staan en op insta zie ik ze vaak voorbij komen.
De laatste fietsvakantie fietsen boven en onder de rivieren
zagen we onderweg heel veel fruitbomen zoals vijgenbomen, perenbomen en appelbomen,
het zag er zo gezellig uit.
""Ik wil ook"" zei ik tegen Ronald , hij snapte er natuurlijk niets van en vroeg me wat ik wilde.
En vertelde dat ik ook een appelboompje wil.
Van de week had ik een tas vol met zelf geplukte appels en
wilde daar iets lekkers van bakken
Er zijn ontelbare recepten voor appeltaart te vinden en net zoveel varianten
Maar de enige echte appeltaart van Oma is natuurlijk de aller allerlekkerste
Laat ik nou een heel oud (oma's tijd) kookboek hebben, waar het recept voor appeltaart in staat
Dus ben meteen aan de bak gegaan
~ ~ Oma's Appeltaart ~ ~
Taart met een doorsnede van circa 23 cm
Bereidingstijd: 30 minuten en 60 minuten oventijd
Ingrediënten:
350 g Bloem
250 g (room)boter
175 g suiker
snufje zout
Vulling
6 a 8 (goudrenetten) appels van middelmatige grote
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
el kaneel
Optioneel 50 g rozijnen
ei
el water
Bereidingswijze:
* Kneed het boter, bloem, suiker en zout tot
een samenhangende mooie gladde bal.
Laat deze voor een half uurtje rusten op een koele plaats.
* Schil de appels en rasp ze met een grove rasp
of zoals ik deed in dunne plakjes en zet even opzij.
* Beboter lichtjes de bodem en zijkanten.
Leg een bakpapiertje op de bodem en zet de rand weer vast om de bodem.
Doe wat paneermeel in de vorm en zorg dat de bodem een beetje bedekt is.
Bedek de vorm met de helft van het deeg.
In een bakje doe je de suiker, vanillesuiker en kaneel en roer je door elkaar
voeg het toe aan de appels en roer het goed door elkaar zodat alle appels goed bedekt zijn.
Vul de vorm nu met de appels
Maak met het overige deeg smalle reepjes of rolletjes en leg ze in een ruitvorm op de appels
Druk ze aan, aan de deegrandje van de wand.
* Maak het ei los met een lepel water
en bestrijk het deeg ermee.
Bak de taart in 60 minuten in het midden van de oven op 170 graden.
Zodra de taart uit de oven komt bestrijk je het met abrikozenjam
Lekker met een flinke dot slagroom en een kop hete thee.
Ook erg lekker
Reactie plaatsen
Reacties