Tzatziki

 

voor circa 6 personen

Totale bereidingstijd circa 30 minuten

 

Ingrediënten:

500 ml Griekse yoghurt (bij voorkeur 10 % vet)

1/2 komkommer 

3 a 4 teentjes knoflook

1/2 el gedroogde dille 

1 tl gedroogde munt

sap van een halve citroen 

1 scheutje olijfolie (extra vierge)  

gemalen zwarte peper

zout

 

Bereidingswijze:

* Was de  komkommer.

Als je de schil niet zo lekker vind kun je de komkommer ook eerst schillen. 

Rasp met de grove kant de komkommer boven een zeef, laat de komkommer goed uitlekken.

Je kunt dit proces versnellen door er zout over te strooien

en 15 minuten later de komkommer aan te drukken met de bolle kant van een lepel

om het meeste vocht er uit te drukken. 

 

*Terwijl de komkommer aan het uitlekken is doe je 

de Yoghurt in een kom.

Knijp de knoflook met de knoflookpers erboven uit.

 Voeg een flinke scheut olijfolie en het sap van de citroen toe.

Strooi de dille en munt er ook bij 

Doe nu de uitgelekte komkommer er door en naar smaak zout en flink wat peper 

roer dit door elkaar.

 

* Bedek de kom met folie zet het circa een half uurtje in de koelkast 

Zodat de smaken beter tot zijn recht komen.

 

Bron  Griekipedia

 

 

 

Deze tzatziki is lekker met o.a. 

of met één van de andere Griekse gerechten. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.