Tzatziki
voor circa 6 personen
Totale bereidingstijd circa 30 minuten
Ingrediënten:
500 ml Griekse yoghurt (bij voorkeur 10 % vet)
1/2 komkommer
3 a 4 teentjes knoflook
1/2 el gedroogde dille
1 tl gedroogde munt
sap van een halve citroen
1 scheutje olijfolie (extra vierge)
gemalen zwarte peper
zout
Bereidingswijze:
* Was de komkommer.
Als je de schil niet zo lekker vind kun je de komkommer ook eerst schillen.
Rasp met de grove kant de komkommer boven een zeef, laat de komkommer goed uitlekken.
Je kunt dit proces versnellen door er zout over te strooien
en 15 minuten later de komkommer aan te drukken met de bolle kant van een lepel
om het meeste vocht er uit te drukken.
*Terwijl de komkommer aan het uitlekken is doe je
de Yoghurt in een kom.
Knijp de knoflook met de knoflookpers erboven uit.
Voeg een flinke scheut olijfolie en het sap van de citroen toe.
Strooi de dille en munt er ook bij
Doe nu de uitgelekte komkommer er door en naar smaak zout en flink wat peper
roer dit door elkaar.
* Bedek de kom met folie zet het circa een half uurtje in de koelkast
Zodat de smaken beter tot zijn recht komen.
Bron Griekipedia
Deze tzatziki is lekker met o.a.
of met één van de andere Griekse gerechten.
Reactie plaatsen
Reacties