Thuis komen na het werk dan nog bedenken wat er gekookt moet worden ,
dat is echt geen optie voor mij.
Het gebeurde me laatst wel, ik had geen benodigde ingrediënten op voorraad liggen van
de gerechten die ik in me boekje bewaar, en in die gerechten had ik op dat moment geen trek in.
Uiteindelijk toch een mooi gerecht gevonden
en ik met het desbetreffende blaadje in me hand naar de dichtstbijzijnde boodschappenwinkel gegaan.
Ik probeer zo min mogelijk naar deze winkel te gaan omdat iedere keer als ik daar kom zijn de schappen vrijwel leeg.
en als je net dat ene artikel nodig heb, is het niet aanwezig.
Ik loop dus met mijn blaadje en een mandje de winkel in en het eerste wat ik nodig had was kip
een lekker kipfiletje of kippendijtje dat maakte niet zo veel uit.
Wat denk je geen kip in het vak
Nou weten jullie inmiddels wel dat ik recepten nog al eens aanpas.
in plaats van kip werd het ham en spekjes
En in plaats van in de oven heb ik het in de airfryer gedaan.
~ ~ Romige gnocchi ovenschotel ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 15 minuten en 30 minuten oventijd.
Wat heb je nodig
200 g plakjes ham in kleine stukjes gesneden
250 g spekreepjes
1 ui gesnipperd
2 el olie
peper
1 el bloem
500 ml melk
250 ml water
1/2 groentebouillonblokje
400 g diepvries grove spinazie
125 g kruidenkaas
500 g gnocchi
50 g belegen kaas geraspt
Wat ga je doen
* Verwarm de oven voor 200 graden
* Verhit de olie in een grote pan. Bak er de spekjes in en het gesnipperde uitje.
Bak dit goudbruin en voeg de ham toe en
de bloem toe en roer het kort door.
Schenk de melk en 250 ml water erbij.
Kook intussen water voor de gnocchi en als het kookt ,doe je de gnocchi in de pan en kook je het gaar in 3 minuten.
Breng het aan de kook en voeg het groentebouillonblokje en de bevroren spinazie toe.
Laat dit op laag vuur pruttelen tot de spinazie ontdooid is.
de kruidenkaas kun je nu toevoegen en breng het op smaak met peper.
Spatel de gekookte gnocchi er voorzichtig door.
Giet alles voorzichtig in een ovenschaal en beleg het met de kaas
Schuif de schaal in de oven en bak het 30 minuten tot het gerecht een mooi gouden kleurtje heeft gekregen.
Mocht je het in de airfryer willen doen, dan heeft iets minder tijd nodig.
Probeer ook eens deze ovenschotel
Reactie plaatsen
Reacties