Thuis komen na het werk dan nog bedenken wat er gekookt moet worden ,

dat is echt geen optie voor mij. 

 

Het gebeurde me laatst wel, ik had geen benodigde ingrediënten op voorraad liggen van 

de gerechten die ik in me boekje bewaar, en in die gerechten had ik op dat moment geen trek in.

Uiteindelijk toch een mooi gerecht gevonden

en ik met het desbetreffende blaadje in me hand naar de dichtstbijzijnde boodschappenwinkel gegaan.

Ik probeer zo min mogelijk naar deze winkel te gaan omdat iedere keer als ik daar kom zijn de schappen vrijwel leeg.

en als je net dat ene artikel nodig heb, is het niet aanwezig. 

 

Ik loop dus met mijn blaadje en een mandje de winkel in en het eerste wat ik nodig had was kip 

een lekker kipfiletje of kippendijtje dat maakte niet zo veel uit.

Wat denk je geen kip in het vak 

Nou weten jullie inmiddels wel dat ik recepten nog al eens aanpas. 

in plaats van kip werd het ham en spekjes 

En in plaats van in de oven heb ik het in de airfryer gedaan. 

 

~ ~ Romige gnocchi ovenschotel ~ ~ 

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd circa 15 minuten en 30 minuten oventijd.

 

Wat heb je nodig

200 g plakjes ham in kleine stukjes gesneden

250 g spekreepjes 

1 ui gesnipperd 

2 el olie 

 peper 

1 el bloem

500 ml melk 

250 ml water

1/2 groentebouillonblokje

400 g diepvries grove spinazie 

125 g kruidenkaas 

500 g gnocchi 

50 g belegen kaas geraspt 

 

 

 

Wat ga je doen 

* Verwarm de oven voor 200 graden 

* Verhit de olie in een grote pan. Bak er de spekjes in en het gesnipperde uitje.

Bak dit goudbruin en voeg de ham toe en 

de bloem toe en roer het kort door. 

Schenk de melk en 250 ml water erbij.

Kook intussen water voor de gnocchi en als het kookt ,doe je de gnocchi in de pan en kook je het gaar in 3 minuten.

Breng het aan de kook en voeg het groentebouillonblokje en de bevroren spinazie toe. 

Laat dit op laag vuur pruttelen tot de spinazie ontdooid is.

de kruidenkaas kun je nu toevoegen en breng het op smaak met peper.

Spatel de gekookte gnocchi er voorzichtig door.

 

Giet alles voorzichtig in een ovenschaal en beleg het met de kaas

Schuif de schaal in de oven en bak het 30 minuten tot het gerecht een mooi gouden kleurtje heeft gekregen.

 

Mocht je het in de airfryer willen doen, dan heeft iets minder tijd nodig.

 

 

Probeer ook eens deze ovenschotel

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.