NR 5
Eieren in ketjap
Ingrediënten:
4 eieren
1 ui gesnipperd
1 el sambal trassi
1 tl verse geraspte gemberwortel of 2 tl gemberpoeder
1 tomaat
1 tl Javaanse suiker of 2 el bruine suiker
olie
6 el ketjap manis
Wat ga je doen:
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
Fruit de ui, sambal, gember en suiker in een beetje olie aan.
Schep het af en toe om.
Ontvel de tomaat en snijd hem in kleine stukjes.
Voeg de tomaat toe aan het uienmengsel en giet er een kopje heet water bij.
Laat onder af en toe omscheppen zo’n vijf minuten koken.
Giet er dan de ketjap bij en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Pel de eieren en snijd ze in tweeën, warm ze in de saus op een niet te hoog vuur op.
Keer ze een paar keer voorzichtig om, zodat ze rondom bedekt zijn met de saus. .