Tijdens het zoeken van een gerecht voor de weekmenu
kwam ik een lasagnegerecht tegen in het blad Boodschappen.
Er zit wijn in wat een mooie volle smaak geeft.
Heerlijk met een glas van dezelfde wijn
een heerlijke salade en goed gezelschap
Lasagne met rode wijn
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca 30 minuten + 1 uur stoven
+ 30 minuten oventijd
Ingrediënten:
1 pak a 300 g magere gerookte spekblokjes
1 grote gesnipperde ui
2 gehakte tenen knoflook
2 blikjes a70 g tomatenpuree
500 g rundergehakt
3 blikken gepelde tomaten
100 ml vleesbouillon
flinke eetlepel basilicum
100 ml rode wijn
1 pak lasagnebladen
100 g geraspte belegen kaas
Basilicum om te garneren
* een ingevette ovenschaal
Bereidingswijze:
* Bak de spekblokjes uit in een droge hapjespan.
voeg de ui, knoflook en tomatenpuree toe en bak dit 3 minuten mee
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
* Voeg de kruiden, de inhoud van de blikjes gepelde tomaten , bouillon, wijn en eventueel peper en zout toe.
Roer het geheel om en laat het afgedekt 1 uur zachtjes stoven.
Om het een beetje te verdikken kan dat met een papje van maïzena
Zet de oven aan op 200 graden.
Maak laagjes in de ovenschaal te beginnen met een laagje saus
daar bovenop lasagnebladen en weer een laagje saus.
Je eindigt met een laagje saus, daarboven op een flinke laag geraspte kaas.
Zet op een rooster in het midden van de oven, laat het gaar worden in circa 30 minuten
Garneer het met verse basilicum
Ook een lekkere ovengerecht
Reactie plaatsen
Reacties