Tijdens het zoeken van een gerecht voor de weekmenu

kwam ik een lasagnegerecht tegen in het blad Boodschappen. 

Er zit wijn in wat een mooie volle smaak geeft. 

Heerlijk met een glas van dezelfde wijn 

een heerlijke salade en goed gezelschap  

Lasagne met rode wijn

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca 30 minuten + 1 uur stoven

+ 30 minuten oventijd 

 

Ingrediënten:

1 pak a 300 g magere gerookte spekblokjes 

1 grote gesnipperde ui 

2 gehakte tenen knoflook 

2 blikjes a70 g tomatenpuree 

500 g rundergehakt 

3 blikken gepelde tomaten 

100 ml vleesbouillon 

flinke eetlepel basilicum

100 ml rode wijn 

1 pak lasagnebladen 

100 g geraspte belegen kaas 

Basilicum om te garneren 

 

* een ingevette ovenschaal 

 

Bereidingswijze: 

* Bak de spekblokjes uit in een droge hapjespan.

voeg de ui, knoflook en tomatenpuree toe en bak dit 3 minuten mee 

Voeg het gehakt toe en bak het rul.

 

* Voeg de kruiden, de inhoud van de blikjes gepelde tomaten , bouillon, wijn en eventueel peper en zout toe.

Roer het geheel om en laat het afgedekt 1 uur zachtjes stoven.

Om het een beetje te verdikken kan dat met een papje van maïzena

 

Zet de oven aan op 200 graden. 

Maak laagjes in de ovenschaal te beginnen met een laagje saus

daar bovenop lasagnebladen en weer een laagje saus.

Je eindigt met een laagje saus, daarboven op een flinke laag geraspte kaas.

 

Zet op een rooster in het midden van de oven, laat het gaar worden in circa 30 minuten 

Garneer het met verse basilicum 

 

 

Ook een lekkere ovengerecht 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.