Een stoofschotel met gehakt en groente die je o.a. in je koelkast hebt liggen.
In 30 minuten klaar, zalig toch
~ ~ ~ ~ Groente-Gehaktschotel met pasta zoals Nokedli (Hongaars) ~ ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Klaar in circa 30 minuten
Wat heb je nodig:
500 g rundergehakt
2 Paprika's
1 grote ui
150 g champignons
4 tenen knoflook
blikje tomatenpuree a 70 g
flinke strooi paprikapoeder +/- 1 lepel
1 tl cayennepeper of wat je zelf lekker vind
1/2 el gemalen koriander
1/2 el gemalen komijn
zout en peper uit de molen
1 bouillonblokje (ouderwetse)
100 ml water
klein beetje aangemaakte maizena
Wat ga je doen:
Kook het water voor de pasta.
Bak het gehakt rul in een braadpan.
Snijd de paprika in blokjes, Snipper de knoflook en ui fijn. Snijd de champignons in plakjes.
Voeg dit alles bij het gehakt.
Strooi de kruiden en tomatenpuree erbij bak dit even mee
Na een minuut of 2 giet je het water toe en laat het goed warm worden.
Maak een papje van de maïzena en giet het erbij om het vocht wat dikker te maken.
Terwijl het staat te pruttelen kook je de pasta.
Maak de borden op door de pasta op het bord te doen en daarop de saus eventueel strooi je er wat verse peterselie over
Eet Smakelijk.
Ook lekker Nokedli
Reactie plaatsen
Reacties