Engeland, ik ben gek op dat land.

In mijn tiener jaren heb ik er een aantal maanden gewoond en heb het er zo ontzettend naar mijn zin gehad.

Soms denk ik wel eens dat ik geboren ben in het verkeerde land.

Een aantal jaar later wilde ik het liefst weg uit Nederland, mijn geluk in Engeland zoeken. 

Maar voor mijn lieve moeder bleef ik In Zandvoort wonen,

ook omdat zij een paar jaar daarvoor mijn vader verloor en ik het moeilijk vond om niet dicht bij haar te zijn. 

 

 Op het internet kan ik erg genieten van de foto's van het landelijke leven in de Cotswold,

de knusse cottages, de mooie tuinen, de leuke winkeltjes, de gezellige straatjes.

Nou ik blijf nog wel even dromen 

 

Oh de recepten van o.a. Sainsbury"s Magazine 

daar hoef ik niet over te dromen  

 laatst zag ik in het online magazine onderstaand recept en het is een zalig gerecht geworden. 

Lekker voor een zaterdagavond bijvoorbeeld.

 

 

 

Marokkaanse gehaktballetjes 

in paprikasaus

 

 

Gerecht voor 4 personen 

Bereidingstijd circa 40 minuten 

 

Ingrediënten:

750 gr lamsgehakt

scheutje olijfolie

1 eetlepel ras el hanout

1 pot geroosterde paprika's

2 knoflooktenen 

75 gr gedroogde abrikozen

1 grote courgette

8 Naan brood naturel

ijsbergsla

Griekse yoghurt

zonnebloempitten

1 Komkommer

 

Wat ga je doen:

Maak van het gehakt balletjes te grootte van circa 4 cm doorsnede. 

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en doe daar 

een scheutje olijfolie toe en een halve eetlepel ras el hanout, 

laat dit even warm worden voeg dan de gehaktballetjes aan de olijfolie.

Draai ze geregeld om en

bak ze tot ze bijna gaar zijn. 

Giet ondertussen de geroosterde paprika af maar behoud het vocht. 

Doe de paprika's in een keukenmachine en mix het tot een gladde saus.

 

Voeg de resterende ras el hanout en de knoflook toe aan de balletjes gehakt.

Na een minuutje voeg je de paprikasaus toe en een scheutje van de opgevangen vocht 

Roer de abrikozen er door en laat het 5 minuten zachtjes koken. 

 

Was de courgette en schaaf er lange plakken van. 

Schep het in de saus 

 

Verwarm de naan brood.

Rooster de pompoenpitten 

Schep op elke naan wat sla, gehaktballetjes en reepjes courgette.

Schep er een lepel Griekse yoghurt op en strooi er de pompoenpitten over. 

Leg een paar plakjes komkommer naast de naan.

 

Geniet van dit zalige Marokkaanse gerecht 

 

 

Ook een lekker gerecht

Rating: 0 sterren
0 stemmen