Zespri Kiwi's , , ze zijn super sappig en heel erg gezond.

Wij houden er wel van.

En mocht je het hele jaar gezond willen blijven eet dan elke dag één kiwi.

Er zitten namelijk heel veel vitamine C in en ja, we weten allemaal dat we die wel nodig hebben. 

 

Ik heb van deze heerlijke kiwi's een tweetal gerechten gemaakt, super lekker, gezond en makkelijk te maken. 

Oh en er zit geen suiker in perfect toch. 

 

 

~ ~ Kiwi Kwarktaart ~ ~

 

Voor 12 punten 

Bereidingstijd:  circa 45 minuten en 2,5 uur wachttijd 

 

Ingrediënten: 

 

voor de koekjes laag 

200 g digestivekoekjes

70 g roomboter ongezouten 

 

Voor de kwark laag 

700 g vanillekwark 

40 g Maple siroop of Ahorn siroop 

7 gelatineblaadjes 

4 el water

 

Voor de kiwi laag 

6 kiwi's

2 el maple siroop 

5 gelatineblaadjes 

8 el water

 

Decoratie

2 kiwi's 

paar blaadjes munt 

 

een springvorm 25 cm ø

 

 

 

 

 

Bereidingswijze: 

 

* Verkruimel de digestivekoekjes heel fijn. 

verwarm de roomboter in een pannetje,

laat het een beetje afkoelen en meng het door de verkruimelde koekjes.

Plaats bakpapier op de bodem van je springvorm en vul het met de koekjeskruim druk het goed aan. 

 

* Mix de vanillekwark met de maplesiroop.

Week 7 gelatineblaadjes in een kom, meng 4 eetlepels water met 3 eetlepels kwarkmix en verwarm het op het vuur. 

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg het aan de warme kwarkmix, roer dit goed door tot het opgelost is. 

Voeg het dan aan de rest van de kwarkmix en ook dit roer je goed door elkaar. 

Schenk het op de afgekoelde koekjesbodem. 

Zet het voor ongeveer een uurtje in de koelkast.

 

*Voor de kiwi laag, week 5 gelatineblaadjes in een kom water.

Schil de kiwi's en snijd deze in kleine stukjes.

Doe de kiwi's in een pannetje en voeg hier 8 eetlepels water aan toe.

Laat het zachtjes sudderen totdat de kiwi's zacht geworden is. 

Vervolgens pureer je het tot een glad mengsel.

Knijp de gelatine uit en voeg het toe aan de kiwimengsel, roer tot het helemaal opgelost is.

Laat het kiwimengsel goed afkoelen.

 

 

 

Haal de gevulde springvorm uit de koelkast.

Verdeel de kiwimengsel over de kwarkvulling en plaats het weer terug in de koelkast om het goed op te laten stijven .

Na een uurtje a anderhalf kun je het decoreren met plakjes geschilde kiwi en blaadjes munt.

 

 

Succes met het maken van deze overheerlijke kiwitaart

 

Bron: collega Nathilja 

 

Maak ook eens een 

Rating: 0 sterren
0 stemmen