Spaghetti alla puttanesca.
Een heerlijke Italiaanse spaghetti uit Lazio, net weer even anders dan je gewend bent.
Op Wikipedia word een hoop verteld hoe dit gerecht ontstaan is, ach dat laat ik maar even achterwege.
Mocht je toch nieuwsgierig zijn, kun je het altijd gaan opzoeken.
Dan nu het recept
Gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 30 minuten.
Ingrediënten:
Groot blik tomatenblokjes 800 g
360 g spaghetti
140 g zwarte olijven in halfjes gesneden
4 teentjes knoflook gehakt
2 blikjes ansjovis
2 sjalotjes fijngesneden
2 el kappertjes
1 tl chilivlokken
Parmezaanse kaas
Verse peterselie
Bereidingswijze:
* Kook de spaghetti in ruim kokend water beetgaar in circa 8 tot 10 minuten
* Hak de ansjovis fijn en bak het op middelhoog vuur in een flinke scheut olijfolie.
Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak het even kort mee
Voeg de chilivlokken, olijven en de kappertjes toe.
Bak dat ook even mee.
Giet de tomatenblokjes erbij en laat het even lekker pruttelen op matig vuur.
* Voeg de Spaghetti toe aan de saus en roer het geheel goed door.
Serveer met verse Parmezaanse kaas en een handje vol vers gehakte peterselie.
Serveer het meteen
Laat het je smaken
Bron: Smaakmenutie
Reactie plaatsen
Reacties