Spaghetti alla puttanesca.

 

Een heerlijke Italiaanse spaghetti uit Lazio, net weer even anders dan je gewend bent.

Op Wikipedia word een hoop verteld hoe dit gerecht ontstaan is, ach dat laat ik maar even achterwege.

Mocht je toch nieuwsgierig zijn, kun je het altijd gaan opzoeken. 

 

Dan nu het recept

Gerecht voor 4 personen 

Bereidingstijd circa 30 minuten.

 

Ingrediënten:

Groot blik tomatenblokjes 800 g

360 g spaghetti 

140 g zwarte olijven in halfjes gesneden

4 teentjes knoflook gehakt

2 blikjes ansjovis 

2 sjalotjes fijngesneden

2 el kappertjes 

1 tl chilivlokken 

Parmezaanse kaas

Verse peterselie 

 

Bereidingswijze:

* Kook de spaghetti in ruim kokend water beetgaar in circa 8 tot 10 minuten 

 

* Hak de ansjovis fijn en bak het op middelhoog vuur in een flinke scheut olijfolie.

Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak het even kort mee 

Voeg de chilivlokken, olijven en de kappertjes toe. 

Bak dat ook even mee.

Giet de tomatenblokjes erbij en laat het even lekker pruttelen op matig vuur.

 

* Voeg de Spaghetti toe aan de saus en roer het geheel goed door. 

 

Serveer met verse Parmezaanse kaas en een handje vol vers gehakte peterselie.

Serveer het meteen

Laat het je smaken

 

Bron: Smaakmenutie

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.