Zuurkool ! ! ! ik hou meer van zuurkool net even anders,
Magyar Káposzta
De Hongaarse zuurkool van mama.
In het Hongaars noem je mama Anyu.
Onze grootouders wilden geen oma en opa genoemd worden, daarom noemden wij ze Anyu en Apu
Bij ons was dat een gewoonte.
Mijn moeder wilde ook geen oma genoemd worden en zeiden de kinderen Omi tegen haar, dat vond ze toch iets liever klinken.
Zodra het winter is en mijn oog valt op een pakje zuurkool in de boodschappenwinkel.
Wil ik meteen de zuurkool van mijn Anyu maken, de warmte van thuis,
de heerlijke Hongaarse geurtinten, de mooie zachte rode kleur in de pan,
daar wordt je toch blij van.
Ik moet dit recept toch met jullie delen ! ! ! !
~~~ Hongaarse Zuurkool van Anyu ~~~
Recept voor 4 personen
Wat heb je nodig:
2 dl bak & braadboter
2 grote gesnipperde uien
circa 350 g varkenslappen, ik gebruikte ongepaneerde varkensschnitzels
125 g spekreepjes
1 pakje zuurkool naturel
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
2 kleine maggiblokjes
2 el paprikapoeder
1 el kummel
Wat ga je doen:
* Snijd het vlees in blokjes
* Laat de bak & braadboter in de pan bruin worden.
Plaats dan de gesneden varkenslapjes en de spekjes in de pan en bak tot het bruin is.
Voeg de gesnipperde uitjes toe en bak mee tot ze er glazig uit zien
* Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en de kummel in de pan en laat dit 2 minuten mee bakken, blijf roeren.
Voeg de zuurkool toe bak dit ook nog even 2 minuten mee.
Voeg dan de tomatenblokjes, maggiblokjes erbij en laat dit 10 minuten pruttelen.
Dit eet je lekker weg met aardappelpuree of boerenbrood.
Tipje van mij,
Voeg er een aantal plakjes Kolbász in het gerecht, super lekker.
* Kolbász is een Hongaars worstje
Jó étvágyat ofwel eet smakelijk
Zo en een beetje Hongaarse les hebben jullie nu ook van mij gehad.
Ook een lekker Hongaars gerecht
Reactie plaatsen
Reacties