Souvlaki van Varkenshaas
Dit gerecht is voor 8 porties
Bereidingstijd circa 10 minuten en 3 uur marineren
Ingrediënten:
500 g varkenshaas
50 ml olijfolie
50 ml citroensap
2 flinke tenen gehakte knoflook
1 el gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
1/4 paprikapoeder
zwarte peper
zout
8 houten satéstokjes
Bereidingswijze:
* Snijd de varkenhaas in blokjes en zet even opzij.
Meng in een kom de rest van de ingrediënten, roer dit goed door, voeg dan de blokjes varkenshaas.
Roer dit nogmaals goed door. Plaats er een folie over en zet het in de koelkast voor minimaal 3 uur.
Zet de spiesjes in een lang glas met water, zodat ze niet verbranden in de grillpan.
* Rijg het vlees aan de spiesjes.
Verhit een grillpan of eventueel de Barbeque
* Bak het vlees zo'n 4 a 5 minuten tot ze gaar zijn, maar toch nog rosé van binnen zijn.
Wil je het iets meer doorbakken hebben laat ze dan nog 1 a 2 minuten langer bakken,
maar echt niet langer anders krijg je taai vlees en dat wil je ook niet.
Serveer de souvlai met een griekse salade en Tzatziki
of zoals ik gedaan heb met meerdere gerechtjes
Bron Lekker Tafelen
Reactie plaatsen
Reacties