Souvlaki van Varkenshaas

 

Dit gerecht is voor 8 porties 

Bereidingstijd circa 10 minuten en 3 uur marineren 

 

Ingrediënten:

500 g varkenshaas

50 ml olijfolie 

50 ml citroensap

2 flinke tenen gehakte knoflook 

1 el gedroogde oregano 

1 tl gedroogde tijm

1/4 paprikapoeder 

zwarte peper 

zout 

 

8 houten satéstokjes

 

Bereidingswijze: 

* Snijd de varkenhaas in blokjes en zet even opzij.

Meng in een kom de rest van de ingrediënten, roer dit goed door, voeg dan de blokjes varkenshaas.

Roer dit nogmaals goed door. Plaats er een folie over en zet het in de koelkast voor minimaal 3 uur.

Zet de spiesjes in een lang glas met water, zodat ze niet verbranden in de grillpan.

 

* Rijg het vlees aan de spiesjes.

Verhit een grillpan of eventueel de Barbeque 

 

* Bak het vlees zo'n 4 a 5 minuten tot ze gaar zijn, maar toch nog rosé van binnen zijn.

Wil je het iets meer doorbakken hebben laat ze dan nog 1 a 2 minuten langer bakken,

maar echt niet langer anders krijg je taai vlees en dat wil je ook niet.

 

Serveer de souvlai met een griekse salade en Tzatziki 

of zoals ik gedaan heb met meerdere gerechtjes 

 

 

Bron Lekker Tafelen

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.