Deze lauw warme salade uit de Allerhande is ook goed in de winter te eten als je een dag ervoor wat zwaarder getafeld heb
Dit recept heb ik een beetje aangepast door er o.a. gehakt aan toe te voegen
Normaal hield ik nooit van kikkererwten maar moet zeggen door deze salade heen is het goed te doen 😃
~ ~ ~ ~ Volkorenpasta met kikkererwten en buffelmozzarella ~ ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 30 minuten plus 15 minuten oventijd
Wat heb je nodig:
300 g volkorenpasta
300 g rundergehakt
1 blik kikkererwten a 350 g
2 rode uien
2 tenen knoflook
500 g cherrytomaten
1 citroen
15 g gedroogde basilicum
250 g buffelmozzarella 2x 125 g
80 g rucola
4 el olijfolie extra vierge
bakpapier
Wat ga je doen:
* Zet de oven aan op 220° graden.
Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Bak het gehakt rul.
Tijdens het afgieten van je pasta vang je 50 ml van het vocht op.
Doe de pasta terug in de pan en giet er olijfolie over om te voorkomen dat het aan elkaar plakt.
Spoel de kikkererwten af onder stomend water, laat het uitlekken.
Snipper ondertussen de uien en hak 1 knoflook fijn,
meng de knoflook met 2 eetlepels olie in een kommetje zet apart.
* Leg bakpapier op de bakplaat verdeel de kikkererwten en ui over de bakplaat en giet er de knoflookolie over.
Breng op smaak met peper.
Rooster het in circa 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig.
* Snijd de tomaatjes door de helft.
Pers de citroen uit doe dit in een kommetje samen met 50 ml kookvocht, voeg daar
citroenrasp, gedroogde basilicum en een scheut olijfolie aan toe.
Zet het apart.
* Pluk de mozzarella in stukjes
Doe de pasta in een schaal, meng de stukjes mozzarella, tomaatjes, kikkererwten, rucola en de dressing door.
Giet de dressing erover breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Garneer eventueel met verse blaadjes basilicum.
Ook een gerecht om te proberen
Reactie plaatsen
Reacties