In de jaren tachtig werkte ik in een restaurant in de Kerkstraat in Zandvoort
schuin aan de overkant was gevestigd Brasserie Harocamo.
Hoewel ik in de horeca werkzaam was,
was een heerlijk vers belegd broodje van de overkant het lekkerst.
Je kwam binnen en werd hartelijk ontvangen vaak door Hanneke en bestelde je broodje(s)
een korte tijd later liep je met het water in de mond en de broodjes de zaak weer uit en even later zat je te smullen van je broodje.
Snacht's na het uitgaan in Zandvoort even een broodje eten, , , dat ging er wel in na de nodige drankjes.
Ik kan me herinneren dat mijn moeder op vakantie was en ik alleen thuis was,
toen hield ik al van koken maar een kant en klare macaroni was te lekker om het niet te halen.
Veel mensen hebben mooie herinneringen aan de Brasserie
Helaas moesten Hanneke en Rob Gaus stoppen met de zaak,
maar wat wordt de Brasserie nog steeds gemist in Zandvoort en omstreken.
Bedankt voor het delen van het recept.
~ ~ ~ ~ Harocamo Macaroni ~ ~ ~ ~
Hoofgerecht voor 4 a 5 personen
Bereidingstijd circa 40 minuten
Wat heb je nodig:
1 pak macaroni ( Barillo of De cecco )
1 pot Spagheroni traditionale ( Heinz )
500 gr Rundergehakt
250 gr achterham in blokjes
1 grote ui
2 paprika's rood & groen
250 gr champignons
1/2 zakje mix voor macaroni ( knor )
Ketchup ( Heinz )
4 a 5 eieren
Geraspte kaas
Bijgerecht
sla
tomaat
augurk
Tip van de Kok
i.p.v. rundergehakt kun je ook hamburgers ( a 8 burgers ) van de Albert Heijn nemen die zijn lekker gekruid
Wat ga je doen:
Kook de macaroni beetgaar zoals op de verpakking vermeld staat.
Bak in een grote koekenpan het rundergehakt rul voeg daar de in blokjes gesneden ham, ui, paprika, champignons bij
Bak dit een minuutje of 10.
Voeg het halve zakje kruidenmix en de pot saus toe en roer het goed door.
Doe er nog een flinke knijp ketchup door of zet de fles op tafel.
Bak spiegeleitjes
Snijd de sla in reepjes, de tomaat in blokjes, de augurk in halve plakjes en meng dit samen.
Voeg het in een schaal.
Serveer de macaroni in diepe borden plaats er een spiegeleitje op en strooi er geraspte kaas over.
Laat deze macaroni jullie goed smaken,
ons heeft het in ieder geval goed gesmaakt zoals in vroegere tijden.
Ook een lekker pasta gerecht