Hier is weer een zalige Indonesisch gerecht en wel op mijn eigen manier.
ingrediënten van van wat ik nog in huis had en ja een klein boekje uit het oude Indonesische kookboek.
In plaats van Tartaar kun je kip erbij doen zoals het oorspronkelijke recept aangeeft.
Geniet ervan
~ ~ ~ ~ Javaanse Bami op eigen wijze ~ ~ ~ ~
Gerecht voor 4 personen
Wat heb je nodig:
1 pak mie
1 ui
2 knoflookteentjes
2 preien
1/2 Chinese kool
2 X grote tartaar
1 tl sambal trassi
circa 8 el ketjap manis
Sap van een halve citroen
Wat ga je doen:
Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking
Bak de tartaar rul in de koekenpan en zet apart.
Snijd de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui in wat zonnebloemolie in een wok of hapjespan.
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes.
Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringetjes
doe alles bij de ui.
Voeg de knoflook en het gerulde tartaar toe en schep het geheel goed om.
Bak dit 4 minuten.
Giet de ketjap, citroensap erbij en voeg de sambal toe.
Doe de uitgelekte mie erbij, schep het om en laat het geheel goed warm worden .
Lekker met een rauwkost, komkommer en een dressing van zonnebloemolie, azijn een schepje suiker en een klein lepeltje sambal.
en natuurlijk kroepoek
Ook lekker
Reactie plaatsen
Reacties