Bij de Paprikash kip stoofpotje schreef ik dat je er o.a. een pasta bij kan serveren.
Dan Natuurlijk wel een Hongaarse pasta.
Ooit zag ik Nokedli (pasta) op het internet voorbij komen en dat leek me erg lekker.
Je moest er alleen een handig keukenhulpje, een spaetzlemaker voor hebben, dat bestelde ik meteen.
Blij dat ik was en legde het in de kast tot ik de pasta zou gaan maken.
Het heeft twee jaar ik dat kastje gelegen tot ik het laatst pakte voor het stoofpotje met Nokedli.
Het maken van het deeg is niet moeilijk en je hebt als het goed is de ingrediënten al in huis.
Om de Nokedli te maken kun je de spaetzlemaker gebruiken, maar je kunt ook een platte rasp gebruiken
Gebruik wel de grove rasp . Of kijk wat je in de kast heb met grove gaatjes en wat op een pan past.
Leg de spaetzlemaker of rasp bovenop een pan kokend water
Leg het deeg op de platte kant en ga er met een heen en weer beweging over heen,
op die manier valt het deeg door de gaatjes in de pan kokend water
Zodra de Nokedli boven komt drijven is het klaar, dat gebeurt snel.
Roer het goed door en haal het uit de pan met een schuimspaan
Ik hoop dat het goed uitgelegd is anders zijn er genoeg filmpjes op You tube te vinden.
Dan nu het recept voor
Nokedli
Recept voor 2 a 3 personen
Bereidingstijd 15 a 20 minuten
Ingrediënten:
50 g bloem
2 eieren
2 el olijfolie
1 dl melk
paprikapoeder
zout
Bereidingswijze:
Vul een pan tot drie kwart met water en zout breng dat aan de kook.
Doe het bloem in een kom en voeg daar de eieren, olijfolie, melk,
een beetje zout en een vleugje paprikapoeder en roer dat goed door elkaar .
Het deeg moet half stevig zijn, tussen brooddeeg en een beslag in, een beetje plakkerig nog,
voeg er eventueel nog wat melk aan toe om het wat dunner te maken
of wat bloem om het dikker te maken.
Zodra het water kookt zet je de spaetzlemaker of een rasp of iets op de pan .
Voeg wat deeg op de gaatjes , het deeg mag er nu niet vanzelf doorheen vallen,
Ga er nu met een spatel in een heen en weer beweging overheen, er vallen nu kleine stukjes deeg in de pan.
blijf dit doen tot je geen deeg meer over hebt.
Roer af en toe door de pan.
Wanneer de pasta boven komt drijven is het klaar.
Haal de pasta uit de pan d.m.v. een spaan en of doe het in een vergiet en spoel het af met koud water
Giet er olijfolie over en roer het nog even goed door
Kijk eventueel bij Cook like a basterd , , , How to make Hungarian Dumplings Nokedli
De Nokedli is erg lekker met
Reactie plaatsen
Reacties