Wat moeten we nu weer eten,
zo liepen we door de winkel.
Het werd een verrassend zalig recept
Spaghetti met kip en champignons
Gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 45 minuten
Wat heb je nodig:
Spaghetti
750 gr kippendijen
500 g champignons in plakjes
1 fijngesneden ui
1 geperste knoflookteentje
1 blikje tomatenpuree
1 pak gezeefde tomaten
olijfolie
1 blik tomatenblokjes
1 Maggie bouillonblokje (2 in 1 verpakking)
1 el Provençaalse kruiden
1 el oregano
peper zout
scheutje water circa 50 ml
Geraspte oude kaas
Tipjes van mij
Mocht je olijfolie met truffel hebben bak dan de kip daarin, geeft een heerlijke smaak.
Mocht je nog een stukje Pecorino hebben, rasp dat en strooi het samen met de oude kaas over de spaghetti.
Wat ga je doen:
* Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking
* Bak in een grote pan de kippendijen in olijfolie,
voeg de champignons, uien en knoflook toe, laat dit 5 minuten pruttelen.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee.
Voeg dan de gezeefde tomaten, tomaatblokjes, bouillonblokjes,
Provençaalse kruiden, oregano en peper en zout toe.
Als de saus iets te dik is voeg je het water toe.
laat dit 7 minuten pruttelen.
Serveer de spaghetti op een diep bord voeg de saus erop en bestrooi het met geraspte kaas.
Lekker met een goed glas Rosé
Ook een lekker gerecht