Een heerlijke Rendang of het nou van de toko is of zelfgemaakt , , Ronald kan je er heel blij mee maken,
Dit gerecht vond ik op Eetspiratie en heb ik een beetje aangepast, beiden hebben we erg genoten van dit gerecht
Het is een Rendang in een currysaus
Zo makkelijk wel even een voorbereiding nodig dan alles in de slowcooker en ik kon me ding doen.
~ ~ ~ Rendang Babi (varkensvlees) in currysaus ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 6 tot 8 personen
Bereidingstijd: 6 uur en 20 minuten
inclusief 20 minuten voorbereiden
Wat heb je nodig:
I kilo Hamlappen
200 ml kokosmelk
1 gesnipperde ui
3 tenen fijngehakte knoflook
1 blik tomatenblokjes
1/2 eetlepel sambal oelek
2 cm vers geraspte gember
2 tl kurkuma
1 tl ketoembar
1 tl djintan
1/2 el gemalen citroengras
4 kardemom peulen
zout en peper naar smaak
1 el zonnebloemolie
Wat ga je doen:
* voeg de ui, knoflook, gember, sambal, kurkuma, ketoembar, djintan in een schaal en meng het goed door elkaar
voeg de tomatenblokjes erbij en roer nogmaals goed door.
Zet het opzij.
* Snijd de hamlappen in blokjes bestrooi het met zout, peper en citroengras.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees bruin.
* Kneus de kardemompeulen en doe ze in de slowcooker dan het vlees erbij .
* In de pan van het vlees bak je de boemboe (tomatenpasta) voor 2 minuten
doe dan de kokosmelk erbij en laat het nog een minuutje sudderen.
Giet nu de saus bij het vlees.
* Zet de slowcooker op low voor 6 uur
De saus zal erg dun zijn die kun je verdikken door er een beetje aangemaakte maizena toe te voegen
zet op stand high om de saus nog even te laten indikken.
Serveer het met witte rijst, komkommer, atjar eventueel nog wat gebakken uitjes en kroepoek (naturel)
Eet smakelijk
Ook lekker
Reactie plaatsen
Reacties