Mexicaans wordt hier wel geregeld gegeten, of we eten wraps of taco's.
Het eet zo lekker weg.
Een poosje terug hadden we wat mensen uitgenodigd en heb ik allerlei Mexicaanse gerechten gemaakt,
het werd door ieder heerlijk opgepeuzeld.
Ik had toen een pasta erbij geserveerd en door de kruiden leek het wel een serieus Mexicaans gerecht.
Natuurlijk is het in dat land niet gebruikelijk om pasta te eten,
in ieder geval heeft het super gesmaakt , want alles is opgegaan.
Mexicaanse Pasta
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Ingrediënten:
400 g Pak tomatenpuree
500 g fusilli pasta
500 g Rundergehakt
125 ml zure room
100 g Cheddarkaas
2 tenen knoflook gehakt
2 uitjes gesnipperd
2 el jalapeño pepers
1 bosje lente ui
1 el worcestersaus
1 el paprikapoeder
1 el komijnzaad
1 el gedroogde oregano
1 el gemalen koriander
1 tl cayennepeper
Zout en peper
Tortillachips { optioneel }
Bereidingswijze:
* Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan.
en bak hierin de ui en knoflook aan.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
*Kook de pasta in circa 8 minuten beetgaar.
* Ondertussen voeg je alle kruiden , tomatenpuree en de worcestersaus aan het gehaktmengsel en roer het geheel goed door.
* Snijd de jalapeño peper, de lente-ui in ringetjes en voeg het samen met de afgegoten pasta en de cheddarkaas
door de gehakt.
Serveer het op een bord samen met de jalapeño peper, lente ui en lepel zure room.
Verkruimel nog wat tortillachips erover en geniet van deze heerlijke maaltijd.