~ ~ ~ Gepofte aardappel met zuurkool ~ ~ ~
Gerecht voor 3 a 4 personen
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Wat heb je nodig:
2 grote kruimige aardappels p.p
1 zak zuurkool naturel
400 g witte champignons
2 uien grof gesneden
125 g spekreepjes
3 knijpjes vloeibare bakboter
Wat ga je doen:
* Snijd de uien in vier parten en snijd ze dan in ringen,
snijd de kleine champignons in vier parten en de grote in zes stukken
* Maak de aardappelen schoon onder de kraan, prik ze rondom in met een vork,
plaats ze op een bord en kook ze gaar in de magnetron
* Bak de zuurkool in de pan in een beetje boter op een klein vuurtje.
* Bak in een andere pan de spekjes tot ze gaar zijn.
Haal ze uit de pan en zet apart.
* voeg 2 kneepjes bakboter in de pan van de spekjes en bak de uien en champignons tot ze mooi bruin van kleur zijn,
voeg dan de spekjes er weer aan toe.
Als de aardappelen klaar zijn haal je ze uit de magnetron en rol ze op in zilverfolie laat ze daar in zitten voor 8 minuten.
Haal na 8 minuten de folie van de aardappelen en leg ze op de borden.
Snijd ze doormidden en druk ze een beetje open, leg daarop de zuurkool
en schik de ui, champignons en spekjes ernaast, leg er tot slot nog een lepel zure room naast.
Eet smakelijk.
Ook een lekker gerecht met zuurkool is de
Reactie plaatsen
Reacties