Laatst bladerde ik door de allerhande van een jaar terug en stuitte op onderstaand gerecht.
Intussen heb ik al aardig wat gehaktballetjes gemaakt en ook deze waren verassend lekker
Ik ben niet zo erg van de aardappels, maar zo af en toe eens is wel lekker.
Een goeie aardappelpuree vind ik erg lekker.
Vaak heb ik met aardappels een opgezette buik.
Nadat ik deze knolselderijpuree gegeten had, had ik verrassend genoeg geen opgezette buik
alleen een volgevoel, maar dat is omdat ik ietsje teveel gegeten had, , ,maar ja het was ook te lekker.
Daarom een goede reden om de volgende keer ook puree van knolselderij te maken
als je net als ik last hebt van een opgezette buik van aardappels.
~ ~ ~ Gehaktballen in tomatensaus met knolselderijpuree ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten
Wat heb je nodig:
1 Knolselderij
1 teen knoflook
1 rode ui
500 gr rundergehakt
4 el gehaktkruiden
5 el gedroogde provencaalsekruiden
2 kleine eieren of 1 grote ei
4 el paneermeel
4 el olijfolie
1 pakje gezeefde tomaten
peper en zout uit de molen
100 ml slagroom
Wat ga je doen:
* Maak de knolselderij schoon door het te schillen, Snijd de knol in gelijke stukken.
Kook het gaar in circa 20 minuten.
* Snipper de knoflook en de ui.
Doe het gehakt samen met de knoflook, ui, gehaktkruiden, 2 eetlepels van de provencaalse kruiden,
het ei, en de paneermeel en kneed alles samen.
Maak er balletjes ter hoogte van een golfbal circa 20 balletjes.
* Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes in 10 minuten goud bruin en gaar.
Voeg de gezeefde tomaten erbij en een flinke draai van de peper en zout uit de molen, de rest van de provencaalse kruiden.
en laat het goed heet worden in circa 5 minuten, schep het af en toe om.
* Giet intussen de knolselderij af en pureer het fijn met de pureestamper
Roer slagroom erdoor tot een smeuïge puree.
Verdeel de knolselderij en gehaktballetjes over de borden en bestrooi met verse peterselie.
Ook te proberen waard