Bij een Hollandse winter hoort een Hollands toetje

 

Dit toetje kun je natuurlijk ook in de herfst eten

want het is té lekker om het alleen met het winterse weer te eten. 

En hier in ons koude kikkerlandje hebben we geen echte winters meer.

Het voelt toch af en toe aan als de herfst of de lente   zo zacht als de temperatuur is.

 

 

✽  Warme stroopwafel met peertjes  

 

Nagerecht voor 4 personen

circa 30 minuten 

 

Wat heb je nodig

Handje witte rozijnen

4 peertjes 

citroensap

50 g boter 

2 el lichte basterdsuiker 

2 el schenkstroop 

200 ml zure room 

2 zakjes vanillesuiker 

4 stroopwafels

 

Wat ga je doen

Wel de rozijnen in warm water.

Schil de peertjes snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit

besprenkel ze met citroensap.

 

Zet een pan met boter op middelhoog vuur

bak de peertjes met de suiker tot de suiker begint te karamelliseren.

Voeg de stroop en uitgelekte rozijnen toe.

 

Voeg de vanillesuiker bij de zure room en klop het tot een zachte room.

 

Leg 4 stroopwafel op 1 groot bord, verwarm ze 1 minuut in de magnetron

of verwarm ze in een droge koekenpan.  

 

Leg op 4 bordjes een warme stroopwafel

leg er een dot vanilleroom op en schik er 4 partjes peertjes bij

besprenkel met het vocht uit de pan. 

 

Bon appétit 

 

 

 Tipje Tijdens het bakken van de peertjes

kun je eventueel een scheutje likor 43,

  Amaretto of een ander lekker

likeurtje toevoegen.  

 

 

Ook een lekker nagerecht

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.