Bij een Hollandse winter hoort een Hollands toetje
Dit toetje kun je natuurlijk ook in de herfst eten
want het is té lekker om het alleen met het winterse weer te eten.
En hier in ons koude kikkerlandje hebben we geen echte winters meer.
Het voelt toch af en toe aan als de herfst of de lente zo zacht als de temperatuur is.
✽ Warme stroopwafel met peertjes ✽
Nagerecht voor 4 personen
circa 30 minuten
Wat heb je nodig
Handje witte rozijnen
4 peertjes
citroensap
50 g boter
2 el lichte basterdsuiker
2 el schenkstroop
200 ml zure room
2 zakjes vanillesuiker
4 stroopwafels
Wat ga je doen
Wel de rozijnen in warm water.
Schil de peertjes snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit
besprenkel ze met citroensap.
Zet een pan met boter op middelhoog vuur
bak de peertjes met de suiker tot de suiker begint te karamelliseren.
Voeg de stroop en uitgelekte rozijnen toe.
Voeg de vanillesuiker bij de zure room en klop het tot een zachte room.
Leg 4 stroopwafel op 1 groot bord, verwarm ze 1 minuut in de magnetron
of verwarm ze in een droge koekenpan.
Leg op 4 bordjes een warme stroopwafel
leg er een dot vanilleroom op en schik er 4 partjes peertjes bij
besprenkel met het vocht uit de pan.
Bon appétit
Tipje Tijdens het bakken van de peertjes
kun je eventueel een scheutje likor 43,
Amaretto of een ander lekker
likeurtje toevoegen.
Ook een lekker nagerecht
Reactie plaatsen
Reacties