Een aantal jaar geleden waar ik werkzaam was op de buiten locatie, woonde er een vrouw,
zij werd om het weekend opgehaald door haar man waar zij thuis genoot in haar eigen omgeving.
Zij nam dan altijd het blad van de Jumbo mee vanwege de recepten en
omdat zij wisten dat ik graag kookte en ik ook elke week maaltijden kookte op de locatie.
Zij was een lieve zachtaardige vrouw van middelbare leeftijd die nog volop van het leven genoot.
Wat zij nog kon doen deed zij, een paar middagen was zij werkzaam in het winkeltje
en maakte de mooiste dingen samen met haar medebewoners.
Een paar keer in het jaar gingen zij en haar man op vakantie de ene keer met en de andere keer zonder caravan
Op een dag zat ik na mijn gewerkte dag bij haar in het appartement omdat haar man een vraag voor me had.
De vraag was of ik fotograaf wilde zijn op hun trouwdag omdat hij wist dat fotograferen een grote hobby van me was.
Met alle liefde heb ik dat voor hun gedaan het was een prachtige dag.
Nog steeds heb ik een aantal van de Jumbo bladen liggen
en elke keer als ik er in blader denk ik aan die lieve vrouw , , , wat een schat was zij.
~ ~ ~ ~ Groente met rookworst in tomatensaus ~ ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Wat heb je nodig:
4 eieren
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rookworst (Hema)
4 x witlof stronkjes
1 paprika
1 bakje cherrytomaten a 250 g
2 el olijfolie
1 tl sambal Trassie
1 blikje tomatenpuree a 70 g
1 el ketjap manis
2 el tomatenketchup
1 runderbouillonblokje
Wat ga je doen:
* Kook de eieren hard in 8 minuten
Laat ze schrikken in koud water
* Snijd de uien in ringen en hak de knoflook fijn.
* Verwarm de rookworst voor in circa 2 minuten in de magnetron.
Snijd een stukje van het stronkje van de witlof af en snijd deze in ringen van 1 cm.
Snijd de paprika in niet te kleine blokjes, halveer de tomaatjes.
* Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 minuten.
Voeg de trassie en tomatenpuree toe en fruit deze even mee.
Voeg de ketjap, ketchup en 150 ml water toe.
Pel intussen de eieren en snijd de rookworst in plakjes.
Voeg de eieren en rookworst toe aan de saus. laat zachtjes pruttelen.
* Verhit een koekenpan met olie en voeg de groeten toe en roerbak 3 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje boven de groente voeg de groente toe aan de saus en schep het geheel om.
Serveer met witte rijst.
Ook lekker als je van spruitjes houd
Reactie plaatsen
Reacties