Heel vaak om me heen hoor ik " " IK LUST GEEN SPRUITEN " "  Maar ze zijn zo lekker vooral die kleintjes 

Bij ons in het gezin eten de kinderen ook geen spruiten, één keer met kerst,

mijn zus had gekookt en had o.a. spruitjes met spekjes en nootjes gemaakt en warempel ze vonden het lekker.

Toen ik het daarna een keer gemaakt had vonden ze het niet lekker. 

 

Komt dat bij jullie ook voor dat Oma, zus, of tante een gerecht maakt

en jij het dan precies hetzelfde maakt,

dat er dan gezegd wordt dat het toch niet zo smaakt zoals Oma het maakt, of dat niet lekker smaakt.

 

Producten worden in de loop van de tijd anders, vaak wordt een gerecht uit de losse pols gemaakt,

 en de omgeving heeft er vaak ook mee te maken.

Jaren eet je een gerecht bij Oma en opa in de keuken, daar in huis of in de keuken hangt een bepaalde gezellige sfeer.

Ook is er een andere geur dan thuis. 

Dan krijg je thuis bij dat zelfde gerecht een hele andere smaakbeleving. 

~ ~ ~ ~ ~ ~

 

Op deze manier de spruitjes bereiden,  hoop ik dat het hele gezin het waard vind

om het een tweede keer te eten, of misschien wel meerdere keren. 

Bij ons is het al jaren een favoriet bij Ronald en mijzelf dan. 

 

 

 

~~ Spruitjes uit de wok met ketjap en omeletreepjes ~~

 

Hoofgerecht voor 4 personen 

Bereidingstijd circa 25 minuten

 

Ingrediënten: 

300 g Zilvervliesrijst of gewone rijst

2 zakken spruitjes (a 350 g) schoongemaakt 

8 eieren 

6 el ketjap manis 

Taugé (a 250 g)   

4 el zonnebloemolie 

 

Bereidingswijze:

* Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat.

Kook de spruitjes in 5 minuutjes gaar en giet ze af. 

zet de pan nog even op vuur tot het overige vocht weg is. 

 

* Doe de eieren in een schaal,  prik de eidooiers door,

voeg daar 2 eetlepels ketjap, 2 eetlepels water en peper naar smaak toe en klop het goed door.

 

Bak 4 omeletten goudbruin in telkens een halve eetlepel olie.

Zodra de omeletten klaar zijn snijd je ze in smalle reepjes.

 

* Verhit in een wok of als je geen wok hebt een hapjespan 

met de resterende olie.

Voeg de spruitjes toe en bak het in 5 minuten op hoog vuur schap het af en toe om 

Voeg de taugé toe en bak die nog 2 minuutjes mee,

 voeg het laatste restje ketjap en peper naar smaak toe. 

 

Hou je van pittig kun je een fijngesneden rode peper bij de spruitjes toevoegen.

 

Schep de spruitjes en de rijst op de borden en eet smakelijk

 

Lekker met een glas Pinot Gris of Gewurztraminer.

 

 

 

Bron: Jumbo

 

Ook erg lekker 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.