Zoals inmiddels bekend haal ik mijn recepten overal vandaan en soms ik bedenk ze zelf
Zo heb ik een lieve collega Hui Belanda , zij zit op meerdere kanalen op social media en plaats zalige recepten en leuke filmpjes
neem er eens een kijkje
Zo zag ik bij haar dit onderstaand recept, dit smaakte ons zo lekker dat ik het ook met jullie moest delen.
~ ~ ~ ~ Kip met Shanghai noodles ~ ~ ~ ~
voor 4 personen
Circa 40 minuten bereidingstijd
Wat heb je nodig
500 g kippendijen
400 g Mie Shanghai of naar keuze
2 el sesam olie
stukje gember
6 tenen knoflook
1 (punt) paprika
3 el soja saus
100 g taugé
100 g paksoi
groene asperges (die ik nog had liggen in de koelkast)
Optioneel 3 el Chinese kookwijn ( die ik vergeten was )
Wat ga je doen
Laat de mie in 4 minuten gaar worden.
Spoel het daarna af onder stromend koud water.
Snijd de kip in kleine blokjes.
Snijd de paprika en gember in smalle reepjes en de paksoi mag in iets bredere repen gesneden worden.
Verhit een klein scheutje sesamolie in een wok of hapjespan voeg de gember, knoflook, paprika en de kip in de pan.
Bak het tot de kip bijna gaar is doe dan de noodles, sojasaus sesamolie en chinese kookwijn erbij.
Schep het om, doe dan de paksoi en tauge erbij.
Schep het nogmaals om zodat alles goed verhit wordt.
Laat het je goed smaken
Deze noedels zijn ook erg lekker
Reactie plaatsen
Reacties