NR 2
Smoor van Aubergine en Tomaat
Ingrediënten:
1 aubergine
3 tomaten
Sap van een ½ citroen
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook uit de knijper
1 tl Javaanse suiker of 2 tl bruine suiker
2 el ketjap manis
2 tl sambal oelek.
Wat ga je doen:
Ontvel de tomaten door ze aan de onderkant in te kruizen en onder te dompelen in kokend water
laat ze ongeveer 30 seconden zitten, laat ze dan schrikken in koud water.
Snijd de tomaten in stukken.
Verhit wat olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan,
voeg de tomaten toe en laat deze 1 minuut mee bakken op hoog vuur.
Zet dan het vuur lager en laat het met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten sudderen.
Roer het af en toe in zodat er een saus ontstaat.
Voeg na die 15 minuten de ketjap, citroensap en de sambal toe en laat alles nog eventjes door sudderen.
Was ondertussen de aubergines, verwijder het steeltje en snijd ze in plakken en dan in vieren.
Stoof deze in de tomatensaus gaar.