~ ~ ~ ~ Tagliatelle in wijnsaus met gegrilde kip ~ ~ ~ ~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 30 minuten
Wat heb je nodig:
2 uien
1 bakje peterselie
1 el olijfolie
250 ml kookroom
1/2 kippenbouillontablet
150 ml droge witte wijn
peper & zout
2 kipfilets
300 gr tagliatelle
400 gr champignons
grillpan
Wat ga je doen:
* Snipper de uien en snijd de peterselie fijn en de champignons in plakjes.
voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze bruin en gaar zijn.
Voeg de kookroom, bouillontablet en de wijn toe en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
* Kook intussen de tagliatelle al dente zoals aangegeven op de verpakking.
* Halveer de kipfilets in de lengte zodat je 2 dunne filets hebt.
Giet wat olijfolie op een bordje, voeg daar peper en zout aan toe,
dip de filets in de olijfolie en leg ze op de hete grillpan.
Bak ze in circa 5 minuten gaar, keer ze halverwege om.
*Kijk of de saus de gewenste dikte heeft anders wat aandikken met maïzena
*Doe de gekookte tagliatelle in de saus, verwarm het geheel nog een enkele minuut
Schep er peterselie door.
Serveer de pasta met de kip over 4 borden, eet smakelijk.
Probeer ook eens
Reactie plaatsen
Reacties