~  ~ ~ ~ Tagliatelle in wijnsaus met gegrilde kip ~ ~ ~ ~

 

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Bereidingstijd circa 30 minuten 

 

Wat heb je nodig:

2 uien 

1 bakje peterselie 

1 el olijfolie  

250 ml kookroom

1/2 kippenbouillontablet

150 ml droge witte wijn

peper & zout

2 kipfilets 

300 gr tagliatelle 

400 gr champignons

 

grillpan

 

Wat ga je doen:

* Snipper de uien en snijd de peterselie fijn en de champignons in plakjes.

 

voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze bruin en gaar zijn.

Voeg de kookroom, bouillontablet en de wijn toe en laat het 20 minuten zachtjes sudderen.

Breng op smaak met peper en zout. 

 

* Kook intussen de tagliatelle al dente zoals aangegeven op de verpakking.

 

* Halveer de kipfilets in de lengte zodat je 2 dunne filets hebt.

Giet wat olijfolie op een bordje, voeg daar peper en zout aan toe, 

dip de filets in de olijfolie en leg ze op de hete grillpan.

Bak ze in circa 5 minuten gaar, keer ze halverwege om. 

 

*Kijk of de saus de gewenste dikte heeft anders wat aandikken met maïzena 

 

*Doe de gekookte tagliatelle in de saus, verwarm het geheel nog een enkele minuut 

Schep er peterselie door. 

 

Serveer de pasta met de kip over 4 borden, eet smakelijk.  

 

 

 

 

Probeer ook eens 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.