Patatas Brava , , , ze zijn zo lekker. Bij Tapas gerechtjes bestel ik het standaard erbij.
Heel toevallig kwam ik het laatst tegen bij Leuke recepten
Het is niet moeilijk en helemaal naar eigen smaak te maken.
Gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca 30 minuten
Ingrediënten:
700 g vastkokende aardappelen
flinke scheut olie
peper en zout
gerookte paprikapoeder
Saus:
klein scheutje zonnebloemolie
1 klein gesnipperd uitje
2 gesnipperde teentjes knoflook
1 el gerookte paprikapoeder
2 el tomatenpuree
200 ml groentebouillon
3 el maïzena
peterselie
Bereidingswijze:
Borstel de aardappelen schoon en laat de schil eraan zitten.
Snijd de kleinere aardappels in 4en en de grotere in 6en zorg dat de aardappeltjes ongeveer dezelfde grote hebben.
Kook de aardappeltjes circa 7 minuten in kokend water met wat zout.
Laat de aardappelen goed uitlekken en afkoelen.
Maak ondertussen de saus
Verhit de olie in de pan, bak het gesnipperde uitje en knoflook aan tot ze er glazig uitzien.
Voeg de paprikapoeder en de tomatenpuree toe, giet de bouillon erbij en roer het geheel goed door.
Maak een papje van de maïzena en een klein beetje heet water voeg dit toe aan de saus
blijf roeren tot het een dikkere saus wordt.
Verhit olie in de pan, bak de aardappels tot ze goud bruin gekleurd zijn.
Strooi er peper, zout en paprikapoeder over, schep het geheel nogmaals om.
Haal na 2 minuten de aardappels uit de pan, serveer de aardappeltjes in een schaaltje
schep de saus er op.
Bestrooi het met vers geknipte peterselie.
Mocht je van een beetje pit houden strooi er dan wat chilipoeder bij tijdens het bakken.
Lekker met groente en aan stukje vlees of uiteraard bij de tapas.
Eet smakelijk.
Ook een heerlijk aardappelgerecht
Reactie plaatsen
Reacties