Griekse Kipfilet

 

Gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd circa 15 minuten 

koelkasttijd 2 a 3 uur 

 Baktijd 10 a 15 minuten

 

Ingrediënten: 

4 kipfilets 

3 el olijfolie 

1 teentje fijngehakte knoflook

1/5 tl oregano 

1/5 tl tijm 

1/5 tl rozemarijn 

1/2 tl komijnpoeder 

zeezout 

zwarte peper uit de molen

 

Grillpan / Barbeque

 

Bereidingswijze:

* Maak de marinade door olijfolie, knoflook, oregano, tijm, rozemarijn, komijn zout en peper

in een kommetje te doen en roer het goed door. 

 

* Snijd de kipfilets in de lengte doormidden zodat je 2 gelijke helften krijgt.

Kerf er met een scherp mes voorzichtig als een ruitpatroon sneedjes in, zo kan de marinade goed intrekken.

 

* Leg de kipfilets naast mekaar in een schaal.

Giet de marinade over de filets en dek de schaal af. 

Plaats het in de koelkast en laat de marinade 2 a 3 uur intrekken.

je kunt het ook een dag van te voren maken zodat de marinade de tijd heeft om in te trekken. 

 

Leg ze op een grill of bak ze in de koekenpan en bak ze om en om tot ze goudbruin en gaar zijn. 

 

Doordat je de marinade zo lang hebt laten intrekken en niet onnodig lang laat bakken heb je een lekker mals stukje vlees 

met de identieke smaak van Griekenland 

 

Bron Smulweb

 

 

Ook een erg lekker Grieks gerecht

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.