Griekse Kipfilet
Gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd circa 15 minuten
koelkasttijd 2 a 3 uur
Baktijd 10 a 15 minuten
Ingrediënten:
4 kipfilets
3 el olijfolie
1 teentje fijngehakte knoflook
1/5 tl oregano
1/5 tl tijm
1/5 tl rozemarijn
1/2 tl komijnpoeder
zeezout
zwarte peper uit de molen
Grillpan / Barbeque
Bereidingswijze:
* Maak de marinade door olijfolie, knoflook, oregano, tijm, rozemarijn, komijn zout en peper
in een kommetje te doen en roer het goed door.
* Snijd de kipfilets in de lengte doormidden zodat je 2 gelijke helften krijgt.
Kerf er met een scherp mes voorzichtig als een ruitpatroon sneedjes in, zo kan de marinade goed intrekken.
* Leg de kipfilets naast mekaar in een schaal.
Giet de marinade over de filets en dek de schaal af.
Plaats het in de koelkast en laat de marinade 2 a 3 uur intrekken.
je kunt het ook een dag van te voren maken zodat de marinade de tijd heeft om in te trekken.
Leg ze op een grill of bak ze in de koekenpan en bak ze om en om tot ze goudbruin en gaar zijn.
Doordat je de marinade zo lang hebt laten intrekken en niet onnodig lang laat bakken heb je een lekker mals stukje vlees
met de identieke smaak van Griekenland
Bron Smulweb
Ook een erg lekker Grieks gerecht
Reactie plaatsen
Reacties