~ ~ ~ Gehaktcurry met naanbrood ~ ~ ~

 

Gerecht voor 4 personen 

bereidingstijd: 30 minuten

 

Wat heb je nodig:

 

200 g (Basmati)rijst

250 g Kastanjechampignons

2 el Zonnebloemolie

300 g Rundergehakt

400 g Chinese Wokgroente 

 

voor de currysaus heb je nodig:

 1 tl Korianderpoeder

1tl Komijn

1 tl Kurkuma 

2 tl Paprikapoeder

1 tl Garam Massala

1tl versgeraspte Gember 

1 blikje Tomatenpuree 70 gram 

! blik Gepelde Tomaten 400 gram 

1 teen verse Knoflook uit de pers of 2 tlKknoflookpoeder 

2 Gesnipperde Uitjes 

125 gr Crème Fraiche 

 

Kook de rijst in een pan water of je rijstkoker. 

 

Dan de saus,

Fruit in een beetje olie de uitjes en de knoflook aan voeg dan de gember toe. 

na een minuutje voeg je de kruiden toe koriander,

komijn, kurkuma, paprikapoeder, garam massala bak dit even mee, ruik je het?

* Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. 

Daarna voeg je de gepelde tomaten en crème fraiche erbij. 

Laat dit zachtjes pruttelen, mocht het te dik worden zoals bij mij het geval was

doe er dan een kopje water bij. 

 

Maak nu het vlees

* Snijd de champignons in kwarten. 

* Verhit olie in de een wok of hapjespan, bak het gehakt op middelhoog vuur circa 3 minuutjes rul.

Voeg de champignons en de wokgroente toe en roerbak het 7 minuutjes. 

* Voeg nu de currysaus toe en schep het goed om. 

Voeg eventueel wat zout toe. 

 

Rooster nu de naan in de airfryer  oven of broodrooster

 

Schep de rijst en curry in kommen en serveer de naan er apart erbij. 

 

Eet smakelijk

 

Dit heerlijke gerecht heb ik een beetje van Albert Heijn en een beetje van Eef kookt zo 

 

 

 

Ook een lekker currygerecht

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.