~ ~ ~ Gehaktcurry met naanbrood ~ ~ ~
Gerecht voor 4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig:
200 g (Basmati)rijst
250 g Kastanjechampignons
2 el Zonnebloemolie
300 g Rundergehakt
400 g Chinese Wokgroente
voor de currysaus heb je nodig:
1 tl Korianderpoeder
1tl Komijn
1 tl Kurkuma
2 tl Paprikapoeder
1 tl Garam Massala
1tl versgeraspte Gember
1 blikje Tomatenpuree 70 gram
! blik Gepelde Tomaten 400 gram
1 teen verse Knoflook uit de pers of 2 tlKknoflookpoeder
2 Gesnipperde Uitjes
125 gr Crème Fraiche
Kook de rijst in een pan water of je rijstkoker.
Dan de saus,
* Fruit in een beetje olie de uitjes en de knoflook aan voeg dan de gember toe.
na een minuutje voeg je de kruiden toe koriander,
komijn, kurkuma, paprikapoeder, garam massala bak dit even mee, ruik je het?
* Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
Daarna voeg je de gepelde tomaten en crème fraiche erbij.
Laat dit zachtjes pruttelen, mocht het te dik worden zoals bij mij het geval was
doe er dan een kopje water bij.
Maak nu het vlees
* Snijd de champignons in kwarten.
* Verhit olie in de een wok of hapjespan, bak het gehakt op middelhoog vuur circa 3 minuutjes rul.
Voeg de champignons en de wokgroente toe en roerbak het 7 minuutjes.
* Voeg nu de currysaus toe en schep het goed om.
Voeg eventueel wat zout toe.
Rooster nu de naan in de airfryer oven of broodrooster
Schep de rijst en curry in kommen en serveer de naan er apart erbij.
Eet smakelijk
Dit heerlijke gerecht heb ik een beetje van Albert Heijn en een beetje van Eef kookt zo
Ook een lekker currygerecht
Reactie plaatsen
Reacties